Asus presenteert Zenfone 5Z als nieuw paradepaardje

28-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Het Taiwanese Asus heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een handvol nieuwe smartphones gepresenteerd die ook in Nederland verkocht zullen gaan worden. Het absolute paradepaardje is de nieuwe Asus Zenfone 5Z met een heel bekend detail in de vormgeving.

Asus heeft op het Mobile World Congress de Asus Zenfone 5Z voorgesteld als haar nieuwe paradepaardje voor 2018. Deze smartphone doet op papier niet onder voor de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ en Sony Xperia XZ2 die beide eerder deze week op het MWC zijn gepresenteerd.

Asus Zenfone 5Z en Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5Z en Asus Zenfone 5

De vormgeving van de Asus Zenfone 5Z zal veel mensen heel bekend voorkomen. Het beeldscherm van de Asus Zenfone 5Z heeft namelijk dezelfde 'notch' bovenin het beeldscherm als de Apple iPhone X, wat het toestel dan ook meteen dezelfde uitstraling geeft.

Veel overeenkomsten met de Samsung Galaxy S9

De Asus Zenfone 5Z heeft een beeldscherm van maar liefst 6,2 inch in diameter, even groot als het beeldscherm van de nieuwe Samsung Galaxy S9+. Het beeldscherm kent een beeldverhouding van 19:9 en heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.246 pixels).

Wat de Asus Zenfone 5Z tot een echte high-end smartphone maakt is het feit dat de Zenfone 5Z wordt aangedreven door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 845 processor. Het toestel komt beschikbaar in drie uitvoeringen qua werkgeheugen en opslagcapaciteit: 4 GB / 64 GB, 6GB / 128 GB en 8 GB / 256 GB.

Opmerkelijk is dat de Asus Zenfone 5Z ook op cameragebied sterk op de Samsung Galaxy S9+ lijkt. Het toestel heeft namelijk ook een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Zenfone 5Z is tot slot uitgevoerd met een 3.300 mAh accu en draait direct uit de doos op Android 8.0 Oreo. Wanneer het toestel precies beschikbaar gaat komen is nog niet bekend, al wordt verwacht dat de Asus Zenfone 5Z wel voor de zomer in de winkels zal liggen. Ook de verkoopadviesprijs is nog niet officieel bekend gemaakt, al lijkt het erop dat deze ergens tussen de 500 en 600 euro zal komen te liggen.

Asus Zenfone 5

Naast de Asus Zenfone 5Z heeft Asus ook een goedkopere afgeleide van het toestel gepresenteerd, de Asus Zenfone 5 (2018). Qua specificaties komt dit toestel geheel overeen met de Asus Zenfone 5Z, met als enige verschil dat de Asus Zenfone 5 (2018) een middenklasse Qualcomm Snapdragon 636 processor heeft gekregen, in plaats van de high-end Snapdragon 845 processor. Het toestel komt daarbij beschikbaar in een uitvoering met 4 GB en een uitvoering met 6 GB aan werkgeheugen en heeft een interne opslagcapaciteit van 64 GB. Vanwege deze 'goedkopere' configuratie zal de Zenfone 5 (2018) waarschijnlijk zo'n 100 tot 150 euro goedkoper worden dan de goedkoopste uitvoering van de Asus Zenfone 5Z.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie