T-Mobile en Tele2 creëren behoefte aan Unlimited databundels

T-Mobile en Tele2 creëren behoefte aan Unlimited databundels

12-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Dankzij de introductie van ongelimiteerde databundels bij T-Mobile en Tele2 vorig jaar, hebben ook meer Nederlandse consumenten behoefte gekregen aan een onbeperkte databundel.

Tien procent van alle Nederlanders geeft aan momenteel graag een onbeperkte databundel te willen hebben. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2015, zo concludeert Telecompaper. De toegenomen interesse wordt vooral gevoed door de beschikbaarheid van ongelimiteerde databundels bij T-Mobile en Tele2.

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders gemiddeld een databundel met 4,4 GB willen hebben. Vorig jaar lag het gemiddelde nog op 4,1 GB. Het aantal Nederlanders die geen databundel willen hebben, neemt steeds verder af. In 2017 gaf 19 procent van alle Nederlanders aan geen behoefte te hebben aan een databundel. Een jaar eerder was dit nog 22 procent en in 2013 zelfs nog 43 procent.

Bijna één op de vijf Nederlanders geeft aan behoefte te hebben aan een kleine databundel van circa 500 MB. Het aanbod van dergelijke bundels wordt steeds kleiner. Op dit moment kunnen Nederlanders nog maar bij vier aanbieders terecht voor een databundel van 500 MB. Alle tien de onderzochte aanbieders hebben wel een bundel van 1 of 2 GB en negen van de tien aanbieders bieden ook databundels tussen de 2,5 en 5 GB.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie