President Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom

President Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom

13-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland


De voorgenomen overname van Qualcomm door Broadcom mag niet plaatsvinden. Met een decreet heeft de Amerikaanse president Donald Trump de overname verboden.

Eén van de grootste geplande overnames in de recente geschiedenis mag niet doorgaan. De Amerikaanse president Donald Trump heeft vannacht (Nederlandse tijd) een decreet ondertekend waarmee de geplande overname van de Amerikaanse chip- en processorfabrikant Qualcomm door branchegenoot Broadcom wordt verboden. Met de overname van Qualcomm zou de Amerikaanse staatsveiligheid in het geding komen.

Broadcom wilde Qualcomm overnemen voor een astronomisch bedrag van 121 miljard dollar. Broadcom is van oorsprong een Amerikaans bedrijf maar is nu statutair gevestigd in Singapore. Een speciale overheidscommissie heeft geoordeeld dat bepaalde buitenlandse relaties van Broadcom een gevaar kunnen vormen voor de Amerikaanse staatsveiligheid en adviseerde derhalve de overname van Qualcomm te verbieden.

Qualcomm levert ook producten en diensten aan de Amerikaanse overheid. Met de overname van Qualcomm zouden deze producten en diensten in handen komen van Broadcom waarin volgens de Amerikaanse overheidscommissie een gevaar zou schuilen. Broadcom ontkent in alle toonaarden dat de overname van Qualcomm een gevaar zou opleveren voor de staatsveiligheid.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie