'Twee miljoen mensen maakte illegaal gebruik van Spotify'

'Twee miljoen mensen maakte illegaal gebruik van Spotify'

26-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Uit documenten die Spotify heeft gepubliceerd voor haar beursgang op 3 april, blijkt dat de afgelopen tijd zo'n twee miljoen mensen illegaal gebruik heeft gemaakt van Spotify.

De afgelopen tijd was het mogelijk om middels onofficiële apps gebruik te maken van een reclamevrij Spotify of gebruik te maken van bepaalde premium functies die alleen in de betaalde versie van Spotify beschikbaar zijn. Uit documenten die Spotify rondom haar beursgang heeft gepubliceerd, blijkt dat twee miljoen mensen op een illegale manier gebruik hebben gemaakt van Spotify.

Enige tijd geleden werd al bekend dat Spotify alle gebruikers die op een illegale manier gebruik hebben gemaakt van Spotify een waarschuwing heeft gestuurd. Deze gebruikers zijn nog niet afgesloten, maar moeten het illegale gebruik van Spotify wel staken. Daarbij moeten alle apps die inbreuk maken op de gebruikersregels van Spotify verwijderd worden alvorens weer gebruik gemaakt kan worden van de gratis- of betaalde versie van Spotify.

Gratis- en betaalde versie Spotify

Spotify biedt al jaren een gratis- en betaalde versie van haar dienst. De gratis versie is beperkt in functionaliteit en in geluidskwaliteit. Daarnaast wordt de gratis versie ondersteund middels commercials (reclame). De betaalde versie van Spotify is uitgebreider qua functionaliteit en geluidskwaliteit en is daarnaast reclamevrij.

Spotify had eind vorig jaar 159 miljoen gebruikers wereldwijd. 88 miljoen mensen maken gebruik van de gratis versie van Spotify, 71 miljoen mensen betalen voor Spotify. Spotify gaat op 3 april naar de beurs. Het bedrijf krijgt een notering aan de New York Stock Exchange. Bijzonder is dat bij deze beursgang geen nieuwe aandelen uitgegeven worden, maar enkel de betaande aandelen officieel aan de beurs worden genoteerd. Spotify gebruikt de beursgang dus niet om nieuw kapitaal op te halen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10