Spotify rekent op 200 miljoen gebruikers aan het eind van dit jaar

Spotify rekent op 200 miljoen gebruikers aan het eind van dit jaar

27-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Spotify heeft in de aanloop naar haar beursgang de verwachting uitgesproken dat de streaming muziekdienst van het bedrijf eind dit jaar circa 200 miljoen gebruikers zal tellen.

Spotify gaat volgende week naar de beurs. Het bedrijf gaat de reeds uitgegeven aandelen noteren aan de New York Stock Exchange. De beursgang van Spotify is bijzonder omdat Spotify geen nieuwe aandelen zal uitgeven. De beursgang is dus niet bedoeld om nieuw kapitaal op te halen, maar om ervoor te zorgen dat investeerders die de afgelopen jaren in Spotify hebben geïnvesteerd eenvoudiger in aandelen kunnen gaan handelen. Met de bijzondere beursgang is het ook moeilijker een vijandige overname op Spotify uit te voeren.

In de aanloop naar de beursgang heeft Spotify documenten gepubliceerd waarin het bedrijf verwachtingen uitspreekt over 2018. Eind vorig jaar telde Spotify wereldwijd 159 miljoen gebruikers. Daarvan betaalde 71 miljoen gebruikers voor de dienst, 88 miljoen mensen maakte gebruik van de gratis versie van Spotify. Eerder deze week werd daarnaast bekend dat 2 miljoen mensen op een illegale manier van Spotify gebruik hebben gemaakt.

Flinke groei in (betalende) gebruikers

Spotify verwacht dat het aantal gebruikers eind dit jaar uit zal gaan komen op 198 tot 208 miljoen gebruikers. Spotify rekent erop dat tussen de 92 en 96 miljoen gebruikers tegen het eind van dit jaar zullen betalen voor de streaming muziekdienst.

Ondanks dat Spotify rekent op een flinke toename in het aantal (betalende) gebruikers, verwacht Spotify dit jaar een verlies te gaan maken van tussen de 230 en 330 miljoen euro. Het verlies wordt vooral veroorzaakt door de hoge ontwikkelings- en netwerkkosten alsmede de licentievergoedingen die Spotify aan platenlabels moet betalen. Spotify houdt rekening met een omzetstijging naar 5,6 miljard euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10