WhatsApp test met notificaties voor nummerwijziging

WhatsApp test met notificaties voor nummerwijziging

03-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


In de bèta versie van WhatsApp voor Android is een nieuwe functie aangetroffen waarmee contacten op de hoogte gebracht kunnen worden van een gewijzigd telefoonnummer.

Het is al geruime tijd mogelijk om het telefoonnummer waaraan het WhatsApp account hangt te wijzigen via de instellingen in WhatsApp. Bij het wijzigen van het telefoonnummer wordt het WhatsApp account aan een nieuwe mobiel nummer gekoppeld en worden alle accountgegevens, groepen en instellingen overgezet op het nieuwe telefoonnummer.

In de bèta versie van WhatsApp voor Android is het systeem waarmee het telefoonnummer gewijzigd kan worden nu verder uitgebreid met notificatie opties. Het is mogelijk om WhatsApp contacten op de hoogte te brengen van de nummerwijziging. Hiervoor verzend WhatsApp speciale notificaties. De gebruiker kan zelf bepalen of alle WhatsApp contacten deze notificatie moeten ontvangen, of alleen specifieke personen of groepen.

De nieuwe functie zit vooralsnog alleen in de bèta versie van WhatsApp voor Android. In de bèta versie van WhatsApp voor iOS en Windows Phone is de functie nog niet aangetroffen. Doorgaans worden nieuwe functies die aan de bèta versie van WhatsApp worden toegevoegd na een testperiode van enkele weken uiteindelijk toegevoegd aan de officiële versie van WhatsApp. De verwachting is dan ook dat de nieuwe functie binnen enkele weken beschikbaar zal gaan komen voor alle gebruikers van WhatsApp.

Via: WABinfo
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10