OnePlus bevestigt naam OnePlus 6 en onthult nieuwe details

04-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


OnePlus is nu echt gestart met de teaser campagne voor de OnePlus 6. Ieder jaar begint OnePlus al weken voor de officiële introductie van een nieuw toestel met het delen van hints en details over het nieuwe toestel. In de eerste teaser bevestigt OnePlus de naam van het nieuwe toestel: OnePlus 6. Daarnaast heeft OnePlus een nieuw detail over het toestel bekend gemaakt.

OnePlus heeft vorige week haar marketingmachine weer opgestart. Er is namelijk weer een nieuwe smartphone op komst. Vandaag heeft OnePlus in de eerste officiële teaser bevestigd dat dit nieuwe toestel zal gaan luisteren naar de naam 'OnePlus 6'. Die naam is overigens weinig verrassend, aangezien de voorgangers van de OnePlus 6 luisterde naar de namen 'OnePlus 5T' en 'OnePlus 5'. Vooralsnog heeft OnePlus nog geen datum gecommuniceerd waarop de OnePlus 6 gepresenteerd zal gaan worden.

De OnePlus 6 heeft een uitsparing in het beeldscherm
De OnePlus 6 heeft een uitsparing in het beeldscherm

Vorige week deelde OnePlus al de eerste details over het nieuwe toestel via haar forum. Als aanvulling daarop heeft OnePlus nu ook weer een nieuw detail bekend gemaakt. Het bedrijf heeft bevestigd dat de OnePlus 6 over 256 GB aan interne opslagcapaciteit zal beschikken.

Vorige week maakte OnePlus al bekend dat de OnePlus 6 over een zogenaamde 'top notch' (uitsparing) in het beeldscherm zal beschikken. Vorige week lekte daarnaast ook al een foto uit van de achterzijde van de OnePlus 6.

De timing van de berichtgeving is opmerkelijk en kan gezien worden als de aftrap voor een periode waarin OnePlus waarschijnlijk zelf de geruchtenmodel zal gaan voeden met informatie over het aankomende nieuwe toestel. Op die manier probeert OnePlus veel 'buzz' te creëren rondom de nieuwe OnePlus 6. De introductie van het toestel wordt overigens pas op zijn vroegst eind deze maand of wellicht zelfs pas in mei verwacht.

Officiele afbeelding

OnePlus heeft vorige zelf ook een afbeelding gedeeld waarop een stukje van het beeldscherm van de OnePlus 6 zichtbaar is. Daarbij heeft OnePlus zelfs de exacte afmetingen gedeeld van hoe groot de uitsparing in het beeldscherm is: 19,616 x 7,687 mm. Het beeldscherm van de OnePlus 6 meet volgens eerdere geruchten een diagonaal van 6,2 inch.

Op basis van het introductiepatroon van OnePlus uit het verleden vallen al diverse specificaties van het toestel te voorspellen. De OnePlus 6 zal ongetwijfeld aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor en over tenminste 6 GB en waarschijnlijk zelfs 8 GB aan werkgeheugen beschikken. Daarbij is nu ook officieel bekend dat er een uitvoering met 256 GB aan interne opslagcapaciteit zal verschijnen.

De OnePlus 6 wordt waarschijnlijk ergens in april of mei door OnePlus gepresenteerd. Verdere details zijn vooralsnog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10