Youfone stopt met 'onbeperkt met fup' databundel

Youfone stopt met 'onbeperkt met fup' databundel

06-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten


Youfone heeft haar aanbod aan databundels aangepast en is gestopt met het 'onbeperkt met fup' abonnement. Dit abonnement bood Youfone sinds vorig jaar juni aan, maar heeft in de tussentijd behoorlijk wat discussie opgeleverd.

Vorig jaar juni kwam Youfone met een 'onbeperkt MB' bundel voor 21 euro per maand. Helemaal onbeperkt was de bundel echter niet, want na verbruik van 15 GB aan data, werd de snelheid van de mobiele internetverbinding verlaagd. Klanten konden op lage snelheid wel onbeperkt blijven internetten. Op advies van de Stichting Reclame Code heeft Youfone vorig jaar augustus de naam van het abonnement gewijzigd in 'onbeperkt met fup' om duidelijker aan te geven dat er er een 'fair use policy' van kracht was.

De 'onbeperkt met fup' bundel is nu verdwenen en vervangen door bundels met 15 GB (bij maandelijks opzegbare abonnementen) of 20 GB (bij twee jarige contracten). Daarbij zijn klanten die kiezen voor één van deze twee bundels uiteindelijk onderaan de streep goedkoper uit.

Goedkoper

De Onbeperkt met fup bundel werd voorheena angeboden voor 21 euro per maand. De 15 GB bundel bij een maandelijks opzegbaar abonnement kost nu 16 euro per maand en de 20 GB bundel bij een tweejarig contract kost 15 euro per maand.

Youfone verplicht overigens wel om bij databundels altijd ook een belbundel af te nemen, waardoor het maandbedrag uiteindelijk hoger uit valt. Voorheen kostte de 'onbeperkt met fup' bundel in combinatie met een bel/sms bundel waarmee onbeperkt gebeld of ge-sms't kon worden totaal 29 euro per maand bij een tweejarig contract. Nu kan bij een tweejarig contract de databundel van 20 GB in combinatie met de bundel voor onbeperkt bellen en sms'en afgenomen worden voor 23 euro per maand.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10