Klanten Vodafone kunnen apps uit Google Play Store betalen via telefoonrekening

Klanten Vodafone kunnen apps uit Google Play Store betalen via telefoonrekening

06-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Vodafone is in Nederland gestart met het aanbieden van de zogenaamde 'operator billing service' voor de Google Play Store. Dit betekent dat klanten van Voafone voortaan apps en content kunnen aanschaffen in de Google Play Store - de applicatie en contentwinkel voor het Android besturingssysteem - en dit af kunnen rekenen via de maandelijkse factuur van Vodafone.

Vodafone biedt vanaf nu de mogelijkheid om apps aan te schaffen in de Google Play Store en deze te betalen via de maandelijkse telefoonrekening, het zogenaamde 'operator billing'. Klanten van Vodafone kunnen gratis gebruik maken van de mogelijkheid om apps aan te schaffen en af te rekenen via de maandelijkse factuur.

Om een app op rekening te kopen kunnen klanten van Vodafone met een Android smartphone in de Google Play Store als betaalmethode kiezen voor de maandelijkse factuur van Vodafone. Deze methode wordt vervolgens automatisch ingesteld als standaard betaalmethode, wat overigens ook op ieder moment weer aangepast kan worden.

Apps afrekenen via maandelijkse factuur

De kosten van aangeschafte apps, in app aankopen en andere digitale diensten komen maandelijks overzichtelijk op de Vodafone factuur te staan. Er geldt een maximum van 20 euro per aankoop. Voor hogere bedragen moeten klanten een andere betalingsmethode kiezen.

Vodafone is relatief laat met de introductie van deze betalingsmogelijkheid. Andere Nederlandse providers bieden al jaren de mogelijkheid om apps uit de Google Play Store af te rekenen via de maandelijkse factuur. KPN startte daarnaast vorig jaar als eerste Nederlandse provider met operator billing voor de Apple App Store.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10