Netwerk T-Mobile ook door P3 Communications uitgeroepen tot beste netwerk

Netwerk T-Mobile ook door P3 Communications uitgeroepen tot beste netwerk

10-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Uit een onafhankelijke benchmark van consultancy bedrijf P3 Communications blijkt opnieuw dat het mobiele netwerk van T-Mobile het beste presteert van alle Nederlandse mobiele netwerken. Zelfs in internationaal opzicht is het Nederlandse T-Mobile netwerk koploper.

Nederland scoort in internationaal opzicht wederom bijzonder goed met de kwaliteit van haar mobiele netwerken. Dat blijkt uit het vierde Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport die vandaag gepubliceerd is.

Voor de vierde keer hebben het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' een P3 connect Mobile Benchmark rapport gepubliceerd over de Nederlandse markt. Hiervoor heeft P3 communications met auto's kriskras door Nederland gereden uitgebreide veldtesten uitgevoerd in Nederland op de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

De auto's waren ieder uitgerust met up-to-date smartphones met LTE Cat. 9 en VoLTE (Voice over LTE) ondersteuning, die zowel testen op het gebied van telefoon- als dataverbindingen uitvoerden.

Eén van de belangrijkste conclusies uit het P3 connect Mobile Benchmark rapport is dat Nederlandse mobiele netwerken in internationaal opzicht zeer hoog scoren. Zowel qua dekking als het succesratio waarmee verbindingen tot stand gebracht kunnen worden blijkt Nederland in internationaal verband ver voorop te lopen.

Methodiek

Voor de vierde mobiele netwerktest in Nederland zijn per provider de gegevens van tienduizenden telefoongesprekken en datasessies verzameld binnen de testperiode tussen midden februari en midden maart.

Ongeveer 55 procent van de metingen zijn uitgevoerd in de grote steden terwijl de overige 45 procent in kleinere steden, dorpen en op de weg is gedaan. Alles bij elkaar omvat het geselecteerde testgebied ongeveer 5,6 miljoen mensen in Nederland.

Telefoongesprekken

De spraakdiensten zijn getest door het meten van smartphone naar smartphone gesprekken. Het succesvol tot stand brengen en beëindigen van deze gesprekken is geëvalueerd en tevens de spraakkwaliteit van het tweezijdige audiokanaal. Met betrekking tot spraakdiensten in grote steden laten zowel T-Mobile als Vodafone de beste resultaten zien met succespercentages van 99 tot 100 procent. Het succesratio van de andere twee netwerken ligt iets lager. KPN scoorde 92 procent (vanuit een auto) en 99 procent (te voet), Tele2 scoorde 92 procent te voet en 90 procent vanuit een auto.

Data diensten

Datadiensten zijn getest door te browsen naar de populairste webpagina’s en speciaal gedefinieerde statische testpagina’s, door bestanden continue te up- en downloaden en door YouTube video’s in zowel SD als HD kwaliteit af te spelen. De prestaties bij het up- en downloaden zijn beoordeeld op succesratio’s en snelheid. Bij de YouTube testen is tevens gekeken naar het aantal afspeelpogingen zonder interrupties. De resultaten laten zien ook qua dataverbindingen T-Mobile topprestaties levert met succesratio’s van tussen de 94 en 99 procent.

T-Mobile best-in-test

T-Mobile blijkt met afstand het beste netwerk te hebben volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport.  Zelfs in internationaal opzicht scoort het T-Mobile netwerk het beste van alle gemeten mobiele netwerken in andere landen. T-Mobile weet 977 van de totaal 1000 punten te scoren. Een dergelijk hoge score is nog nooit eerder weggezet in een P3 Benchmark.

Overigens zijn ook de netwerken van Vodafone, KPN en Tele2 erg goed volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport. Vodafone scoort 962 punten, KPN 940 en Tele2 908. Daarmee zitten alle Nederlandse mobiele netwerken boven de 900 puntengrens.

Resultaten verder verbeterd

Het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' concluderen dat KPN, Vodafone en T-Mobile erin zijn geslaagd hun resultaten nog verder te verbeteren sinds de meting van vorig jaar. Op bijna alle gebieden scoorde de drie netwerken beter dan in de test van vorig jaar. Alleen het resultaat van Tele2 is wat teruggezakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10