Apple is volledig overgestapt op duurzame energie

Apple is volledig overgestapt op duurzame energie

10-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft bekend gemaakt dat al haar kantoren, winkels en datacenters in 43 landen volledig op groene / duurzame energie draaien. Apple is al langer bezig om over te stappen op groene energie.

De datacenters van Apple, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor iCloud en Apple Music, draaien al sinds 2014 op groene energie. Nu heeft Apple er ook voor gezorgd dat de energie die in- of voor winkels en kantoren wordt gebruikt uit duurzame bronnen komt. Vorig jaar werd Apple door Greenpeace al uitgeroepen tot de meest groene elektronica fabrikant.

De productieketen van Apple, voor de productie van producten zoals Mac computers, iPhones en iPads, draait nog niet geheel op groene energie. Op dit moment zouden 23 van de ruim 200 partners waar Apple mee samanewerkt draaien op groene of duurzame energie. Wel onderneemt Apple ook in de productieketen stappen om toeleveranciers te helpen gebruik te maken van duurzame energie.

Investering in groene energie

Apple investeert zelf ook in projecten waarmee groene energie opgewerkt kan worden. Apple bezit al capaciteiten om 626 megawatt aan groene energie op te kunnen wekken, waarvan de helft vorig jaar nieuw is gerealiseerd. 626 megawatt is grofweg voldoende om 626.000 huishoudens van energie te kunnen voorzien.

Recycling

Apple heeft bekend gemaakt dat het bedrijf ook gaat investeren in recycling van oude apparaten. Apple producten moeten beter en makkelijker gerecycled kunnen gaan worden. Dit is overigens niet alleen beter voor het milieu, maar ook rendabel voor Apple. Bepaalde grondstoffen zoals bijvoorbeeld Kobalt worden steeds schaarser en duurder. Deze grondstoffen kunnen ook teruggewonnen worden uit oude apparaten, waardoor Apple zichzelf kan verzekeren van een stabiele en betaalbare instroom van grondstoffen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10