Foto's tonen aankomende LG G7 ThinQ in lunchbox

10-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vermoedelijk zal LG nog dit kwartaal een opvolger gaan presenteren voor de LG G6 van vorig jaar. Nieuwe uitgelekte en authentiek ogende foto's onthullen en bevestigen enkele interessante details over het nieuwe toestel.

Als alle geruchten kloppen, heeft LG begin dit jaar tijdens de Consumer Electroncis Show in Las Vegas al een prototype getoond van een toestel dat de opvolger zou moeten worden voor de LG G6. Naar verluidt is op basis van kritiek en feedback van klanten en providers besloten dat betreffende prototype niet verder te ontwikkelen en de opvolger van de LG G6 terug naar de tekentafel te sturen.

Uitgelekte foto toont LG G7 ThinQ in lunchbox
Uitgelekte foto toont LG G7 ThinQ in lunchbox

Tijdens het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona, heeft LG naar verluidt achter gesloten deuren wederom een prototype getoond van een toestel die LG wil uitbrengen als opvolger voor de LG G6. Het toestel luisterde naar verluidt naar de codenaam 'July'. Na afloop van het Mobile World Congress zijn renders gemaakt op basis van het toestel dat LG in Barcelona heeft getoond, die een goede indruk gaven van het nieuwe toestel.

Prototype LG G7 ThinQ

Techradar heeft nu foto's gepubliceerd waarop vermoedelijk het prototype zichtbaar is van de opvolger voor de LG G6. Uit het opstartscherm blijkt dat het toestel naar de naam 'LG G7 ThinQ' gaat luisteren. De manier waarop de foto's zijn gemaakt laten duidelijk zien dat de foto's waarschijnlijk stiekem zijn gemaakt (spy shots). Ook is zichtbaar dat het prototype van het toestel zich in een zogenaamde 'lunchbox' bevindt. Een lunchbox is een afgesloten omhulsel die moet voorkomen dat de vormgeving van een toestel zichtbaar is.

Renders van de LG G7 ThinQ
Renders van de LG G7 ThinQ

Wat de lunchbox niet kan verbergen is het beeldscherm. Duidelijk zichtbaar is dat het beeldscherm aan de bovenzijde een uitsparing (zogenaamde 'top notch') heeft. Dit detail bleek ook al uit de renders die eerder dit jaar van het toestel zijn gemaakt.

Specificaties

De LG G7 ThinQ zal waarschijnlijk aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor op de markt. Daarbij komt het toestel waarschijnlijk in twee uitvoeringen op de markt. Een normale uitvoering met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit en een plus-model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit.

Verder wordt gesuggereerd dat het toestel een dubbele 16-megapixelcamera zal gaan krijgen. Daarbij gaat LG hoogstwaarschijnlijk verder inzetten op een systeem met een normale cameralens en een telelens.

Introductiemoment

Op dit moment zou het de planning zijn om de smartphone in mei of juni uit te gaan brengen. Daarmee komt LG weer terug op haar oorspronkelijke introductiemoment. Voorheen was LG altijd één van de laatste smartphone fabrikanten die haar flagship smartphone presenteerde. Door als laatste een toestel uit te brengen had LG het voordeel dat zij haar toestellen nog kon aanpassen op wat de concurrentie had gedaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10