Niantic organiseert 'Kanto-event' in Pokémon Go

Niantic organiseert 'Kanto-event' in Pokémon Go

11-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Nu het weer beter weer wordt, beginnen weer steeds meer Nederlanders met het spelen van de populaire smartphone game Pokémon Go. Hoewel de game al geruime tijd over haar hype heen is, wordt het spel nog steeds door honderdduizenden Nederlanders gespeeld. Deze week staat Pokémon Go in het teken van het 'Kanto-event'.

Tijdens het Kanto-event, dat gisteren avond om 22 uur Nederlandse tijd van start is gegaan in Pokémon Go, staan Pokémons uit de eerste generatie in de spotlight. Afgelopen anderhalf jaar heeft Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, vele nieuwe Pokémons uit de tweede en derde generatie toegeoegd, waarmee nu al honderden verschillende Pokémons in het spel te vangen zijn. Voor spelers die pas net zijn begonnen is het daardoor moeilijker om Pokémons uit de eerste generatie te vangen.

Voor iedereen die zijn zogenaamde 'Pokedex' (bibliotheek waarin iedere gevangen Pokémon wordt geregistreerd) nog niet compleet heeft met Pokémons uit de eerste generatie, is het Kanto-event de uitgelezen kans om deze alsnog compleet te maken. Tot en met 17 april zullen namelijk vooral Pokémons uit de eerste generatie verschijnen in Pokémon Go en krijgen gebruikers de kans om in Raid Battles krachtige Pokémons als Snorlax en Aerodactyl te bevechten en te vangen.

Wie tot en met 17 april Pokémons uit de eerste generatie vangt, ontvangt hiervoor een dubbele hoeveelheid 'candy'. In Pokémon Go kunnen spelers 'candy' gebruiken om Pokémons te kunnen evolueren of krachtiger te maken. Daarnaast biedt Niantic in de in-game shop speciale boxen aan met daarin vooral de focus op raid passes waarmee spelers aan meerdere raid battles per dag kunnen deelnemen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie