Google gaat mogelijk navigatietoetsen aanpassen in Android P

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Verwacht wordt dat Google in augustus de volgende versie van Android uit zal gaan brengen. Momenteel staat deze nieuwe versie bekend onder de werknaam 'Android P'. Middels uitgelekte screenshots en informatie vanuit bronnen rondom Google is dit weekend duidelijk geworden dat Google waarschijnlijk de navigatietoetsen in het Android besturingssysteem gaat aanpassen in de volgende versie van Android.

In huidige Android versies zijn onderin het beeldscherm van toestellen drie navigatietoetsen zichtbaar: een terug-toets, een home / menu-toets en een knop waarmee naar recent gebruikte apps genavigeerd kan worden. Uit een screenshot die Google zelf heeft gepubliceerd, valt op te maken dat Google momenteel test met andere navigatietoetsen voor het Android besturingssysteem. Gesuggereerd wordt dat de navigatietoetsen onderdeel van Android P, de volgende Android versie, zullen gaan worden.

Android P krijgt mogelijk andere navigatietoetsen onderin het beeldscherm
Android P krijgt mogelijk andere navigatietoetsen onderin het beeldscherm

Google lijkt de screenshot met nieuwe navigatietoetsen per ongeluk gepubliceerd te hebben. Ondertussen is de betreffende screenshot namelijk aangepast en zijn de normale navigatietoetsen zichtbaar. 9to5google wist echter de oorspronkelijke screenshot te back-uppen. In deze screenshot is zichtbaar dat de home / menutoets van vorm is veranderd. In huidige Android versies is dit een rondje, in de screenshot is dit een ovaaltje. Verder is de knop waarmee genavigeerd kan worden naar de laatst gebruikte apps verdwenen.

Bronnen rondom Google melden dat Google in Android P wil gaan werken met zogenaamde 'gestures', oftewel veeg-, swype of knijpbewegingen op het touchscreen van een smartphone, waarmee bepaalde navigatietoetsen overbodig zouden gaan worden. Hierbij lijkt Google met een schuin oog te kijken naar Apple, die dit al langer toepast binnen het iOS besturingsysteem voor de iPhone en iPad.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ