'Huawei aast op titel 's werelds eerste opvouwbare smartphone'

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Bronnen rondom Huawei en LG melden dat Huawei er op uit zou zijn om nog vóór Samsung 's werelds eerste opvouwbare smartphone te gaan introduceren. Volgens de geruchten zou Huawei het apparaat al in november willen gaan presenteren.

Het is al jaren een openbaar geheim dat Samsung werkt aan smartphones, tablets of andere mobiele apparaten met een opvouwbaar, oprolbaar of buigbaar beeldscherm. Hoewel de doorbraak hiervan al veel eerder werd verwacht, zijn er tot op heden nog geen producten op de markt gekomen waarbij de gebruiker het beeldscherm zelf kan buigen, opvouwen of oprollen. Daar komt mogelijk nog voor het eind van dit jaar verandering in.

Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet
Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet

Samsung liet begin dit jaar al doorschemeren dat het bedrijf probeert om eind dit jaar het eerste product met een opvouwbaar, oprolbaar of buigbaar beeldscherm uit te brengen. Tot op heden was Samsung de enige fabrikant die deze ambitie heeft uitgesproken. Samsung is wereldwijd de grootste producent van (buigbare) OLED beeldschermen en dan ook een logische partij om als eerste een product met een buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar beeldscherm uit te brengen.

Kan de combinatie Huawei / LG Samsung aftroeven?

Concurrent LG komt echter ook steeds meer op stoom met de productie van buigbare OLED beeldschermen en LG is naar verluidt huisleverancier van OLED beeldschermen voor Huawei geworden. Bronnen rondom Huawei en LG melden nu dan ook dat ook Huawei van plan is om nog voor het eind van dit jaar een smartphone uit te gaan brengen met een opvouwbaar beeldscherm.

Huawei is volgens bronnen er op uit de primeur te gaan claimen, nog voordat Samsung dit kan doen. Daarmee zou Huawei haar visitekaartje aan Samsung willen gaan afgeven en duidelijk willen maken dat het bedrijf erop uit is om uiteindelijk het marktleidersschap van Samsung over te gaan nemen.

Introductie in november

Hoe het product van Huawei eruit zal gaan zien is momenteel nog niet bekend. Volgens bronnen zou Huawei echter focussen op 'november' om het toestel te gaan introduceren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ