Samsung onthult 'disconnected' Galaxy J2 Pro

17-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft in Zuid Korea de - voor zover ons bekend - eerste 'disconnected' smartphone gepresenteerd. De Samsung Galaxy J2 Pro is een smartphone waarmee gebruikers alleen kunnen bellen, sms'en en foto's kunnen maken.

Opmerkelijk nieuws vanuit Zuid Korea over Samsung: in het thuisland van Samsung heeft het bedrijf de Samsung Galaxy J2 Pro gepresenteerd. Qua specificaties is het toestel een volwaardige smartphone. Er is echter één 'maar': het toestel beschikt niet over internettoegang. Feitelijk is de Samsung Galaxy J2 Pro dus een 'disconnected' smartphone.

Samsung Galaxy J2 Pro is de eerste disconnected smartphone
Samsung Galaxy J2 Pro is de eerste disconnected smartphone

Met de Samsung Galaxy J2 kunnen gebruikers feitelijk alleen bellen en sms'en. Daarnaast biedt het toestel alle functies die een normale smartphone ook biedt, met als belangrijke verschil dat geen enkele app of toepassing een internetverbinding heeft.

Voor kinderen en ouderen

Samsung lijkt het toestel vooral te richten op kinderen en ouderen. Smartphone gebruik onder jongeren leidt wel eens tot problemen met bijvoorbeeld de studie omdat jongeren de hele dag bezig zijn met hun toestel. Een smartphone zonder internetverbinding zou dan een uitkomst kunnen zijn. Ook onder ouderen zou een smartphone zonder internetverbinding een goede oplossing zijn. Veel ouderen willen graag een wat uitgebreidere telefoon, maar hebben een telefoon nog steeds vooral om bereikbaar te kunnen zijn.

Omdat de Samsung Galaxy J2 Pro geen internetverbinding heeft, is het ook meteen een zeer veilige smartphone. Omdat een dataverbinding ontbreekt, kan het toestel niet op afstand gehackt worden. Ook hierin lijkt nog een toepassingsmogelijkheid te zitten, al lijkt Samsung daar zelf nog niet heel sterk op te focussen.

De vraag die gesteld kan worden is of dat het nodig is om een echt 'disconnected' smartphone uit te brengen. Samsung kan ook 'connected' smartphones uitbrengen met een speciale app die ervoor zorgt dat het toestel geen internetverbindingen meer kan maken via Wi-Fi of mobiele netwerken. Dergelijke apps zijn alreeds beschikbaar en worden wel eens door ouders gebruikt om het smartphone verbruik bij hun kinderen te beperken.

Normale smartphone specificaties

De Samsung Galaxy J2 is een toestel met een 5 inch groot AMOLED beeldscherm. Het toestel wordt aangedreven door een 1,4 GHz quad-core processor en heeft 1,5 GB aan werkgeheugen tot haar beschikking. Verder beschikt het toestel over een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera.

Waarschijnlijk is de connectiviteit softwarematig in het toestel uitgeschakeld. Technisch gezien lijkt de Galaxy J2 Pro namelijk over alle hardware te beschikken om ook een internetverbinding aan te kunnen bieden. Dit soort connectiviteit wordt namelijk altijd in de module geregeld waar ook de processor onderdeel van is. Het is onduidelijk of de connectiviteit met andere software geactiveerd zou kunnen worden.

Alleen voor Zuid Korea

Vooralsnog heeft Samsung de Galaxy J2 Pro alleen voor Zuid Korea aangekondigd. Het lijkt niet echt voor de hand te liggen dat de Samsung Galaxy J2 Pro ook in Europa en de Benelux uitgebracht zal gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10