'Jubilerende Samsung Galaxy S10 krijgt geen nieuw ontwerp'

'Jubilerende Samsung Galaxy S10 krijgt geen nieuw ontwerp'

18-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn koud een maand op de markt, of de eerste geruchten over de opvolger doen al de ronde. Volgens Koreaanse bronnen focust Samsung zich bij de Samsung Galaxy S10 (de voor de hand liggende naam van de nieuwe smartphones) op de verbetering van de prestaties, maar zal het design hetzelfde blijven.

Volgend jaar brengt Samsung hoogstwaarschijnlijk het tiende model in de Samsung Galaxy S-familie uit. In 2010 bracht Samsung de allereerste Samsung Galaxy S uit en in 2019 komt Samsung zeer waarschijnlijk met de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+. Of Samsung deze namen ook daadwerkelijk gaat gebruiken is momenteel nog niet duidelijk, maar lijkt wel voor de hand te liggen.

Hoewel de introductie van de Galaxy S10 familie pas begin 2019 wordt verwacht, doen nu al de eerste geruchten over de toestellen de ronde. De Zuid Koreaanse website The Bell lijkt op basis van bronnen binnen Samsung enkele interessante details gehoord te hebben.

Hetzelfde design, betere prestaties

Oorspronkelijk was het wellicht Samsung's idee om bij de Samsung Galaxy S10 uit te pakken met een revolutionair nieuw design, bijvoorbeeld met een opvouwbaar, oprolbaar of buigbaar beeldscherm. Bronnen melden echter dat Samsung voor haar jubileum model kiest voor de veilige weg. Volgend jaar verschijnt er een Samsung Galaxy S10 en een Galaxy S10+ die qua vormgeving niet veel zullen afwijken van de huidige Samsung Galaxy S9 / S9+ en de vorige Galaxy S8 / S8+.

Samsung gaat naar verluidt in de Galaxy S10 modellen opnieuw een infinty display gebruiken dat aan de linker- en rechterzijde van het toestel randloos is. De beeldschermen in de S10 modellen worden wel iets groter, al gaat het om slechts honderden van een inch. Afgerond zou dit betekenen dat de Galaxy S10 nog steeds een 5,8 inch beeldscherm heeft, de Galaxy S10+ een 6,3 inch (in plaats van 6,2 inch) beeldscherm zou krijgen.

Vingerafdruksensor in het beeldscherm

Samsung legt naar verluidt vooral de focus op prestatieverbeteringen en nieuwe specificaties. Zo wordt nu voorspeld dat de Galaxy S10 en Galaxy S10+ de eerste toestellen worden waarin Samsung een vingerafdruksensor in het beeldscherm verwerkt. Lange tijd werd verwacht dat Samsung de primeur zou pakken door deze technologie als eerste in een smartphone te gebruiken. Bekend is dat Samsung hier al jaren aan werkt. Begin dit jaar was het Chinese Vivo de eerste smartphone fabrikant die een smartphone presenteerde met een vingerafdruksensor in het beeldscherm. Onlangs kwam ook Huawei al met de Huawei Mate RS Porsche Design waarin een vingerafdruksensor in het beeldscherm was verwerkt.

3D gezichtsherkenning

Naast een vingerafdruksensor in het beeldscherm, krijgen de Galaxy S10 en S10+ ook geavanceerde gezichtsherkenning die vergelijkbaar is met de gezichtsherkenning in de Apple iPhone X. Net als in de iPhone X kan de Galaxy S10 en S10+ naar verluidt een 3D gezichtsscan maken, wat een stuk veiliger en betrouwbaarder is dan reguliere gezichtsherkenning.

Introductie Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+

Het lijkt voor de hand te liggen dat Samsung de Galaxy S10 en Galaxy S10+ eind februari volgend jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal gaan presenteren. Omdat de geruchten momenteel al in een zeer vroeg stadium naar buiten zijn gekomen, moet de informatie vanzelfsprekend nog met een behoorlijke korrel zout genomen worden. Anderzijds is bekend dat smartphone fabrikanten hun topmodellen al twee tot drie jaar voor introductie in ontwikkeling hebben, wat betekent dat er momenteel zeker mensen rondlopen die al kennis hebben van de plannen rondom de nieuwe Galaxy S10 en S10+.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie