Android 8.0 Oreo update voor Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge lijkt aanstaande

18-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8 reeds voorzien van een update naar Android 8.0 Oreo. Bekend is dat ook de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge deze update zullen gaan krijgen. Vanuit Amerika komen signalen dat deze update aanstaande zou zijn.

Bij de Wi-Fi Alliance zijn profielen verschenen van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge die draaien op Android 8.0 Oreo. Waarschijnlijk gaat het om testtoestellen waarmee de Android 8.0 Oreo update momenteel wordt getest door Amerikaanse telecomproviders.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het verschijnen van de profielen is de eerste duidelijke aanwijzing dat de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aanstaande is. Mogelijk dat Samsung op korte termijn een publieke bèta gaat starten met deze update en dat de update rond de zomer voor beide toestellen beschikbaar zal gaan komen.

Samsung Turkije communiceerde eerder dit jaar dat de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge op of rond 13 april zou verschijnen. Die datum lijkt niet gehaald te zijn. Verder zijn er tot op heden nog geen uitspraken door Samsung gedaan wanneer de Android 8.0 Oreo update voor de Galaxy S7 en S7 Edge verwacht kunnen worden.

De Android 8.0 Oreo update is waarschijnlijk de laatste grote update die beide toestellen zullen ontvangen. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hebben in februari hun tweede verjaardag gevierd. Doorgaans blijft Samsung toestellen tot twee jaar na introductie ondersteunen met software updates en tot drie jaar na introductie met beveiligingsupdates.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie