'Apple komt mogelijk alsnog met Apple iPhone SE 2'

'Apple komt mogelijk alsnog met Apple iPhone SE 2'

19-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Twee jaar na de introductie van de Apple iPhone SE, lijkt er toch een opvolger voor het toestel te gaan komen. Uit een registratie bij de Euraziatische Economische Commissie blijkt dat er nieuwe Apple smartphone op komst is.

In de database van de Euraziatische Economische Commissie, een organisatie die gaat over het vrijhandelsverdrag tussen Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland, zijn typenummers opgedoken van een nieuwe Apple smartphone. Het gaat om 11 typenummers, maar naar verluidt gaat het om slechts één toestel, zo ontdekte Consomac.

Het moment waarop deze typenummers in de database verschijnen is opmerkelijk. Doorgaans worden typenummers pas vlak voor een officiële introductie aan de database toegevoegd. Dat zou betekenen dat de bijbehorende toestellen al in de komende weken aangekondigd en uitgebracht zullen gaan worden.

Geen enkel detail bekend

Hoewel er buiten het typenummer geen enkel ander detail over de toestellen bekend is, wordt vanwege de timing gesuggereerd dat het om de Apple iPhone SE 2 zou moeten gaan. Het toestel zou dan binnen nu en ongeveer een maand gepresenteerd moeten gaan worden. 

Apple bracht de eerste Apple iPhone SE in 2016 uit. Vorig jaar kreeg het toestel een opfrisser met meer opslagcapaciteit, maar bracht Apple geen nieuwe uitvoering van de iPhone SE uit. Er gaan al langer geruchten dat Apple zou werken aan een opvolger, maar steevast werden die geruchten ook tegengesproken met de mededeling dat Apple momenteel te weinig capaciteit zou hebben om naast de drie premium iPhone modellen (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en hun opvolgers) ook nog een iPhone SE te ontwikkelen en te produceren.

Opvolgers iPhone 8, 8 Plus en X pas in september

De opvolgers voor de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X worden op zijn vroegst pas in september verwacht. Daarvoor is de registratie van de typenummers in de database van de Euraziatische Economische Commissie dus nog te vroeg. Om die reden lijkt slechts één conclusie getrokken te kunnen worden: er is een nieuwe Apple smartphone op komst die op korte termijn gepresenteerd zal gaan worden.

Daarbij is in het verleden gebleken dat de informatie uit de database betrouwbaar is. Begin dit jaar verschenen een maand voor de introductie van de Apple iPad 9.7 (2018) de typenummers van deze tablet al in de database, wat aangeeft dat de introductie van het nu geregistreerde model ook binnen enkele weken verwacht kan worden.

Wordt vervolgd...
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie