WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar

25-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Om te voldoen aan nieuwe Europese richtlijnen, verhoogt WhatsApp de minimale leeftijd voor het gebruik van de messagingdienst naar 16 jaar. Jongere kinderen kunnen alleen met toestemming en onder toezicht van hun ouders gebruik maken van WhatsApp.

Om te voldoen aan de nieuwe Europese privacy regelgeving, die in mei van kracht wordt, verhoogt WhatsApp de minimale leeftijd voor het gebruik van WhatsApp naar 16 jaar. Voor Nederlandse gebruikers veranderd er in principe weinig. In Nederland was al strengere regelgeving van kracht die bepaalt dat kinderen jonger dan 16 jaar toestemming van ouders moeten hebben om gebruik te mogen maken van sociale media en messaging diensten.

Bij het aanmaken van een nieuw WhatsApp account vraagt WhatsApp aan gebruikers binnen de Europese Unie voortaan of zij ouder zijn dan 16. Het is niet duidelijk of- en op welke manier WhatsApp dit controleert. Alleen gebruikers die aangeven ouder te zijn dan 16 jaar kunnen gebruik maken van WhatsApp. Voorheen lag die grens op 13 jaar.

Jongere kinderen mogen alleen met toestemming en onder toezicht van hun ouders gebruik maken van WhatsApp. In dat geval moet WhatsApp gekoppeld worden aan het account van de ouders.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie