Microsoft trekt stekker uit diverse zakelijke messengers voor Windows Phone

Microsoft trekt stekker uit diverse zakelijke messengers voor Windows Phone

25-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten , Messaging


Microsoft heeft bekend gemaakt dat de ondersteuning voor de zakelijke messengers Skype for Business, Microsoft Teams en Yammer op WIndows Phone toestellen per 20 mei gestaakt zal worden.

Microsoft trekt op 20 mei de stekker uit de ondersteuning voor Skype for Business, Microsoft Teams en Yammer op Windows Phone. Dit heeft als gevolg dat Microsoft Teams vanaf 20 mei niet meer zal werken op Windows Phone toestellen. Gebruikers van Windows Phone toestellen die voor 20 mei de apps van Skype for Business en Yammer op hun toestel geïnstalleerd hebben staan, kunnen deze wel blijven gebruiken. Microsoft onderstreept echter dat er geen ondersteuning meer wordt gegeven en er ook geen updates meer uitgebracht zullen worden.

Gebruikers van Microsoft Teams worden door Microsoft geadviseerd gebruik te gaan maken van de apps voor Android of iOS. Yammer blijft voor gebruikers van Windows Phone toestellen overigens ook bruikbaar via de internet browser op de toestellen.

Vooralsnog wel ondersteuning voor Windows 10 Mobile

Microsoft onderstreept dat het bedrijf het Windows 10 Mobile besturingssysteem vooralsnog wel blijft ondersteunen. Het bedrijf heeft echter geen focus meer op het uitbrengen van omvangrijke updates met nieuwe functies en features. Microsoft heeft haar focus verlegd naar het ontwikkelen van apps voor Android en iOS omdat Microsoft met haar eigen Windows Phone en Windows Mobile besturingssysteem geen rol van betekenis heeft kunnen krijgen in de smartphonemarkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie