Apple brengt iOS 11.3.1 uit met oplossing voor touchscreenproblemen

Apple brengt iOS 11.3.1 uit met oplossing voor touchscreenproblemen

26-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft een kleine update voor het iOS besturingssysteem uitgebracht die een oplossing biedt voor touchscreen problemen bij nieuwe iPhones waarvan het beeldscherm is vervangen. Met deze update lost Apple overigens maar een deel van alle klachten op.

Twee weken geleden kwam aan het licht dat gebruikers van nieuwere types Apple iPhones problemen ervaren met hun toestel nadat het toestel is gerepareerd en onderdelen zijn vervangen. Het gaat hier vooral om materialen die wel geschikt zijn voor de iPhone, maar niet als 'originele' onderdelen betiteld kunnen worden.

Sinds het uitbrengen van iOS 11.3 ervaren gebruikers van nieuwere type iPhones waarvan het beeldscherm is vervangen problemen met hun toestel. Het beeldscherm reageert niet op aanraking, wat een iPhone feitelijk onbruikbaar maakt. Dit probleem heeft Apple nu opgelost middels het uitbrengen van iOS 11.3.1, meldt iFixit. Gebruikers van toestellen met deze problemen kunnen de nieuwe iOS update installeren door hun toestel te koppelen aan een computer met iTunes.

Andere bekende problemen nog niet opgelost

Andere problemen die samenhangen met bijvoorbeeld een vervangen beeldscherm, heeft Apple nog niet opgelost. Zo werkt de automatische helderheid van het beeldscherm, die zichzelf afstelt op de hoeveelheid omgevingslicht, nog steeds niet. Ook de automatische optimalisering van de kleurtemperatuur, die kenmerkend is voor het True Tone beeldscherm van iPhones, werkt nog steeds niet op toestellen waarvan het beeldscherm is vervangen.

Verder is gebleken dat de nieuwe Battery Health functie, die aangeeft in hoeverre de accu is versleten en negatieve invloed heeft op de prestaties van de iPhone, niet werkt op toestellen waarvan de accu is vervangen. Deze problemen zijn gemeld bij Apple, maar zijn vooralsnog niet opgelost.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie