Niantic werkt aan grote update voor Pokémon Go

Niantic werkt aan grote update voor Pokémon Go

01-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Meestal brengen bedrijven informatie over toekomstige ontwikkelingen enkel naar buiten in interviewws of tijdens officiële presentaties. Niantic CEO John Hanke heeft op een wel heel opmerkelijke manier informatie gedeeld over de toekomst van de populaire smartphone game Pokémon Go.

Tijdens een vlucht kwam een fanatiek Pokémon Go speler naast Niantic CEO John Hanke te zitten. De twee raakte met elkaar in gesprek waarbij Hanke interessante details deelde over de toekomst van Pokémon Go. Een fotobewijs van het gesprek is zelfs op Twitter geplaatst.

Uit het gesprek blijkt dat Niantic op dit moment werkt aan de vierde generatie Pokémons. Op dit moment bevat Pokémon Go al drie generaties Pokémons met honderden verschillende 'monstertjes'. Dit jaar komt daar hoogstwaarschijnlijk de vierde generatie bij.

Hogere level limiet

Een ander opmerkelijk detail is dat Niantic waarschijnlijk de level-limiet gaat verruimen. Op dit moment telt Pokémon Go 20 levels. Na het bereiken van level 20 is de uitdaging voor spelers er eigenlijk uit. Hogere levels brachten voordelen met zich mee. Zo kregen spelers gratis items die belangrijk zijn in het spel en konden Pokémons krachtiger gemaakt worden. Level 20 is momenteel het maximaal haalbare level waarvoor 20 miljoen punten nodig zijn. Gemiddeld doet een speler die geen gebruik maakt van cheats er 1,5 tot 2 jaar over om dit niveau te kunnen bereiken. Voor spelers die level 20 al hebben bereikt, betekent dit dat er binnenkort waarschijnlijk hogere niveaus behaald kunnen worden. Daarmee krijgen bestaande spelers weer meer uitdaging.

Onderlinge battles

Een derde punt dat Hanke onthulde is dat er serieus wordt gewerkt aan de mogelijkheid om met andere Pokémon Go spelers te gaan battlen. Op dit moment kan alleen in Raid Battles samen met andere spelers gestreden worden tegen een zogenaamde 'Raid Boss', maar eigen Pokémons tegen de Pokémons van een andere Pokémon Go speler laten vechten is nog niet mogelijk. Er wordt al geruime tijd gesproken over deze zogenaamde 'PvP functie', maar deze is tot nu toe nog steeds niet verschenen in Pokémon Go.

Tot slot heeft Hanke door laten schemeren dat ook de landkaart in Pokémon Go aangepast gaat worden. Dit moet er aan bijdragen dat spelers makkelijker Raid Battles kunnen vinden en daaraan kunnen deelnemen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie