Samsung onthult Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6+

02-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft bekend gemaakt dat het bedrijf in juni de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6+ op de markt gaat brengen. Beide toestellen zijn bedoeld voor het middenklasse segment en hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk 309 en 369 euro.

Nadat er afgelopen week al wat geruchten over waren opgedoken, heeft Samsung vandaag de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6+ onthuld. Beide toestellen vernieuwen de succesvolle Galaxy A-serie. Deze serie staat al meerdere jaren bekend om toestellen met een goede verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit. De Galaxy A6 en Galaxy A6+ zijn hier wederom een goed voorbeeld van.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Met de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6+ krijgen consumenten de keuze tussen twee formaten smartphones die in de basis ongeveer gelijk aan elkaar zijn. De Samsung Galaxy A6 heeft een Super AMOLED beeldscherm  van 5,6 inch met een 720p HD beeldschermresolutie, de Galaxy A6+ is wat groter met haar 6 inch grote Super AMOLED beeldscherm met Full HD resolutie.

Meerdere uitvoeringen

De Samsung Galaxy A6 wordt aangedreven door een 1,6 GHz octa-core processor. De A6+ is iets sneller met haar 1,8 GHz octa-core processor. Beide toestellen komen beschikbaar in uitvoeringen met 3 of 4 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Samsung Benelux heeft nog niet duidelijk laten doorschemeren welke uitvoering in de Benelux gevoerd zal gaan worden, al lijkt het voor de hand te liggen dat Samsung kiest voor de uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit.

Uitgebreide camera configuratie

Op cameragebied is de Samsung Galaxy A6 zowel aan de voor- als aan de achterzijde uitgevoerd met een 16-megapixelcamera. De Galaxy A6+ heeft aan de achterzijde een dubbele camera. Naast de 16-megapixelcamera is ook nog een tweede 5-megapixelcamera aanwezig. Aan de voorzijde beschikt de Galaxy A6+ zelfs over een 24-megapixelcamera.

Beide toestellen draaien direct uit de doos op Android 8.0 Oreo. De Galaxy A6 heeft een 3.000 mAh accu, de Galaxy A6+ beschikt over een 3.500 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung Benelux heeft bekend gemaakt dat beide toestellen in juni op de markt zullen verschijnen in de kleuren Black, Gold en Lavender. De Samsung Galaxy A6 gaat 309 euro kosten, de Galaxy A6+ krijgt een prijskaartje van 369 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie