Foto's uitgelekt van onaangekondigde HTC U12+

02-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken wordt er in het geruchtencircuit gespeculeerd over de komst van de HTC U12+. Voor het eerst zijn nu ook foto's opgedoken waarop het toestel zichtbaar is.

Vorig jaar presenteerde HTC in de eerste helft van het jaar de HTC U11, gevolgd door de HTC U11+ in het najaar. Volgens nieuwe geruchten kiest HTC er dit jaar voor om het in één keer goed te doen. Naar verwachting zal HTC mogelijk deze maand de HTC U12+ gaan presenteren, wat betekent dat er geen HTC U12 zal gaan komen. Na alle eerdere geruchten zijn nu voor het eerst ook foto's van het toestel verschenen.

Uitgelekte foto's tonen vermoedelijk nieuwe HTC U12+
Uitgelekte foto's tonen vermoedelijk nieuwe HTC U12+

De foto's tonen een toestel die qua vormgeving veel overeenkomsten lijkt te hebben met de HTC U11 van vorig jaar. De HTC U12+ heeft een zwarte voorzijde en een opvallende spiegelende achterzijde. Dit had de HTC U11 vorig jaar ook. Niet iedereen is hier overigens even groot fan van, want de HTC U11 bleek een enorme vingerafdruk magneet te zijn.

Met de HTC U12+ wil HTC de concurrentie opzoeken met de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, Huawei P20 Pro, Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Premium en later dit jaar ook de Samsung Galaxy Note 9. Qua specificaties zal de HTC U12+ ongetwijfeld een goed alternatief voor al deze toestellen worden, echter is het de vraag of HTC van de U12+ dit keer wel een succes weet te maken. Ondanks dat HTC zeer goede smartphones maakt, kiezen consumenten toch vooral voor de toestellen van Samsung en Huawei.

Specificaties

De HTC U12+ wordt naar verluidt ergens deze maand gepresenteerd. Waarschijnlijk zal het toestel een beeldscherm van 6 inch of groter gaan krijgen. Verder wrodt gesuggereerd dat de HTC U12+ over tenminste 6 GB werkgeheugen zal beschikken en mogelijk zelfs 8 GB. Qua opslagcapaciteit wordt 128 GB verwacht, al wordt ook gesproken over een iets goedkoper model met 64 GB aan opslagcapaciteit. HTC zal verder ongetwijfeld gebruik gaan maken van de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor op de markt.

Het is al langer bekend dat de HTC U12+ aan zowel de voor- als aan de achterzijde over een dubbele camera zal beschikken. Dit detail is ook goed zichtbaar op de foto's die zijn verschenen. Tot slot wordt gesuggereerd dat de HTC U12+ uitgerust zal zijn met een 3.420 mAh accu.

In de Verenigde Staten krijgt de HTC U12+ naar verluidt een prijskaartje van 850 euro. Dit doet vermoeden dat HTC in Europa de HTC U12+ zal voorzien van een prijskaartje met daarop 849 euro. Of HTC met de HTC U12+ uiteindelijk voor verstoring kan verzorgen in het machtsblok Samsung, Huawei en Apple, is echter de vraag.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie