Snapchat groeit door naar 191 miljoen gebruikers

Snapchat groeit door naar 191 miljoen gebruikers

02-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Snapchat heeft in haar kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2018 bekend gemaakt dat het aantal gebruikers is gegroeid tot 191 miljoen.

Ondanks de commotie rondom Snapchat de afgelopen maanden, is het aantal gebruikers van Snapchat behoorlijk gegroeid. Aan het eind van het eerste kwartaal telde Snapchat wereldwijd 191 miljoen gebruikers, voornamelijk jongeren. Daarmee is het aantal gebruikers in één jaar tijd met 15 procent gegroeid.

Snapchat wist een omzet te realiseren van 231 miljoen dollar, tegenover 150 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2017. Ondanks de verbeterde omzet zijn de resultaten lager dan verwacht.

De resultaten zijn mogelijk lager uitgevallen dan verwacht doordat Snapchat in februari een geheel nieuwe app en interface heeft uitgebracht. Deze heeft mogelijk nieuwe gebruikers afgeschrikt. Onder bestaande gebruiks kwam veel kritiek op de nieuwe app en interface. Vanwege die kritiek besloot Snapchat twee weken na het uitbrengen van haar vernieuwde app een update uit te gaan brengen waarin de nieuwe interface van Snapchat enigszins aangepast werden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie