Samsung werkt onder codenaam Galileo aan opvolger Gear S3

Samsung werkt onder codenaam Galileo aan opvolger Gear S3

02-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung gaat waarschijnlijk dit najaar de Samsung Gear S4 presenteren. De nieuwe smartwatch wordt volgens bronnen bij Samsung ontwikkeld onder de codenaam 'Galileo'.

Tot op heden is de markt voor smartwatches nog steeds niet grootschalig van de grond af gekomen. Toch blijft vooral Samsung tijd, geld en energie steken in de ontwikkeling van nieuwe smartwatches. Volgens nieuwe informatie werkt Samsung momenteel al aan de opvolger voor de Samsung Gear S3.

De nieuwe smartwatch gaat hoogstwaarschijnlijk luisteren naar de naam 'Gear S4'. Volgens bronnen draagt het prototype van de Gear S4 momenteel de codenaam 'Galileo'.

Ontwikkeling in de VS

Technische details zijn nog niet bekend, al wordt wel gesuggereerd dat Samsung de nieuwe smartwatch in de Verenigde Staten zou ontwikkelen en dat bij de ontwikkeling de drie belangrijkste Amerikaanse telecomproviders betrokken zouden zijn. Net als de huidige Gear S3, zal ook de opvolger beschikken over 4G ondersteuning en kan daarmee zelfstandig en los van een smartphone functioneren.

Verbeterde tracking

Samsung gaat met de nieuwe smartwatch waarschijnlijk vooral focussen op het verbeteren van de fitness- en tracking eigenschappen van de smartwatch. Daardoor zouden metingen nog nauwkeuriger worden. Ook wordt bijvoorbeeld de slaap-tracker verder verbeterd om een nog betere en diepere analyse van het slaapritme te kunnen maken.

Actuele specificaties

Vanzelfsprekend zal de nieuwe smartwatch ook weer voorzien gaan worden van actuelere hardware. Wat Samsung wil gaan gebruiken voor de opvolger van de Gear S3 is op dit moment nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie