Facebook gaat Facebook Messenger vereenvoudigen

Facebook gaat Facebook Messenger vereenvoudigen

02-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Facebook heeft tijdens haar F8 congres bekend gemaakt dat binnen enkele weken een nieuwe en sterk vereenvoudigde versie van Facebook Messenger uitgebracht gaat worden. Facebook liet eerder dit jaar al doorschemeren dat de app 'rommelig' geworden doordat de afgelopen jaren veel nieuwe functies aan Facebook Messenger zijn toegevoegd.

Facebook heeft tijdens haar F8 congres bekend gemaakt dat er binnen enkele weken een geheel nieuwe app voor Facebook Messenger gaat verschijnen. In de nieuwe app zal het gebruiksgemak en overzicht van Facebook Messenger sterk verbeterd gaan worden. Daarnaast komt ook een donker thema voor de app beschikbaar om de app 's avonds rustiger voor de ogen te maken.

De afgelopen jaren zijn volgens Facebook veel nieuwe functies en mogelijkheden toegevoegd aan Facebook Messenger, de ene succesvoller dan de andere. Door deze wildgroei aan nieuwe opties en mogelijkheden is de app wat 'rommelig' en 'onoverzichtelijk' geworden.

Juist door de komst van steeds meer functies besloot Facebook in 2014 al om Facebook Messenger op smartphones los te trekken van de Facebook app. Sindsdien hebben smartphone gebruikers de losse Facebook Messenger app nodig om via Facebook Messenger te kunnen communiceren. Op de website van Facebook is Messenger nog wel onderdeel van Facebook.

Visual Messaging

De focus van Facebook Messenger komt vooral te liggen op 'Visual Messaging', oftewel communiceren middels foto's, video's, stickers, emoji's en geannimeerde GIF's. Deze manier van communiceren heeft de toekomst, zo liet Facebook eerder dit jaar al doorschemeren.

Tot slot gaat Facebook Messenger - net als WhatsApp - meer focus leggen op klantenservice kanalen van bedrijven. Deze worden zichtbaarder. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat klanten liever communiceren met een helpdesk of klantenservice via een chat dan dat zij moeten bellen naar een telefoonnummer.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie