HTC komt op 23 mei met introductie HTC U12+

03-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft bekend gemaakt dat het bedrijf op 23 mei een nieuwe aankondiging zal gaan doen. Vermoedelijk zal HTC de HTC U12+ gaan presenteren.

HTC heeft een teaser gepubliceerd waaruit blijkt dat het bedrijf op 23 mei een nieuwe introductie zal gaan doen. In de teaser zijn tientallen smartphone onderdelen en componenten zichtbaar, met in het midden een 'lege plek' waarin het nieuwe toestel past. Dit is waarschijnlijk vooral een verwijzing naar het randloze beeldscherm van het toestel. 

HTC hint op nieuwe aankoniding op 23 mei
HTC hint op nieuwe aankoniding op 23 mei

Er doen al weken geruchten de ronde over een toestel dat naar verluidt gaat luisteren naar de naam 'HTC U12+'. Dit moet de opvolger gaan worden voor de HTC U11 en HTC U11+ van vorig jaar.

Met de HTC U12+ wil HTC de concurrentie opzoeken met de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, Huawei P20 Pro, Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Premium en later dit jaar ook de Samsung Galaxy Note 9. Qua specificaties zal de HTC U12+ ongetwijfeld een goed alternatief voor al deze toestellen worden, echter is het de vraag of HTC van de U12+ dit keer wel een succes weet te maken. Ondanks dat HTC zeer goede smartphones maakt, kiezen consumenten toch vooral voor de toestellen van Samsung en Huawei.

Specificaties

Waarschijnlijk zal het toestel een beeldscherm van 6 inch of groter gaan krijgen. Verder wrodt gesuggereerd dat de HTC U12+ over tenminste 6 GB werkgeheugen zal beschikken en mogelijk zelfs 8 GB. Qua opslagcapaciteit wordt 128 GB verwacht, al wordt ook gesproken over een iets goedkoper model met 64 GB aan opslagcapaciteit. HTC zal verder ongetwijfeld gebruik gaan maken van de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor op de markt.

Het is al langer bekend dat de HTC U12+ aan zowel de voor- als aan de achterzijde over een dubbele camera zal beschikken. Dit detail is ook goed zichtbaar op de foto's die zijn verschenen. Tot slot wordt gesuggereerd dat de HTC U12+ uitgerust zal zijn met een 3.420 mAh accu.

In de Verenigde Staten krijgt de HTC U12+ naar verluidt een prijskaartje van 850 euro. Dit doet vermoeden dat HTC in Europa de HTC U12+ zal voorzien van een prijskaartje met daarop 849 euro. Of HTC met de HTC U12+ uiteindelijk voor verstoring kan verzorgen in het machtsblok Samsung, Huawei en Apple, is echter de vraag.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3