Eerste certificeringen bewijzen dat de Samsung Galaxy Note 9 in aantocht is

Eerste certificeringen bewijzen dat de Samsung Galaxy Note 9 in aantocht is

04-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In de database van de Chinese certificeringsinstantie MIIT (Ministerie van Industrie en Informatie Technologie), zijn de eerste certificaten voor de aankomende Samsung Galaxy Note 9 opgedoken. De certificeringen suggereren dat de ontwikkeling van de Galaxy Note 9 op schema loopt.

Afgelopen jaren heeft Samsung steevast in de zomer een nieuwe generatie van de Samsung Galaxy Note familie uitgebracht. Dit jaar is het tijd voor de Samsung Galaxy Note 9. De introductie wordt in augustus verwacht.

In de certificeringsdatabase van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie zijn typenummers opgedoken die naar alle waarschijnlijkheid horen bij de aankomende Samsung Galaxy Note 9. In de database zijn namelijk de typenummers 'N9600' en 'N9608' verschenen.

Typenummer verklapt veel details

De letter N in het typenummer geeft duidelijk aan dat het om een toestel uit de Note-serie moet gaan. De cijfers '960' zijn een duidelijke verwijzing naar de Galaxy Note 9 aangezien de huidige Samsung Galaxy Note 8 als typenummer 'N950' draagt.

In de database zijn twee typenummers opgedoken. Waarschijnlijk gaat het om twee verschillende uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 9 ,waarbij bijvoorbeeld één toestel meer werkgeheugen en opslagcapaciteit heeft dan het andere.

Geruchten beginnen op stoom te komen

Het was al de verwachting dat de geruchten rondom de Samsung Galaxy Note 9 omstreeks deze tijd op stoom zouen gaan komen. Met nog drie maanden op de kalender voor de verwachte introductie van de Samsung Galaxy Note 9, komt meestal de eerste concrete informatie naar buiten. In de komende weken en maanden zal het geruchtencircuit ongetwijfeld steeds meer kunnen ophelderen over wat de Samsung Galaxy Note 9 te bieden zal hebben.

Op basis van eerdere premature geruchten wordt verwacht dat de Samsung Galaxy Note 9 een iets groter beeldscherm dan haar voorganger gaat krijgen. De beeldschermdiagonaal zou 6,4 inch bedragen. Verder ligt het voor de hand dat Samsung de Europese uitvoeringen van de Galaxy Note 9 gaat voorzien van een hoger geklokte versie van de Samsung Exynos 9 processor en Amerikaanse uitvoeringen van het toestel zal uitrusten met de Qualcomm Snapdragon 845 processor.

Grotere accu

Na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 in 2016 heeft Samsung het de afgelopen twee jaar voorzichtig aan gedaan met accu's. Accu's in de Galaxy Note 7 bleken productiefouten te bevatten waardoor de accu in de Galaxy Note 7 bij meer dan honderd gebruikers is ontploft. Alle toestellen die Samsung sindsdien heeft uitgebracht beschikte over een kleinere accu dan voorheen. De nieuwe Samsung Galaxy Note 9 belooft weer een grotere accu te gaan krijgen met een capaciteit van tussen de 3.800 en 4.000 mAh.

Tot slot valt te verwachten dat de Samsung Galaxy Note 8 bij aankondiging direct op Android 8.1 Oreo zal draaien. Dit is momenteel de meest recente versie van Android. De introductie van de Samsung Galaxy Note 9 wordt in de eerste helft van augustus verwacht.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie