Meeste specificaties OnePlus 6 zijn op straat komen te liggen

07-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


OnePlus heeft vorige week officieel bekend gemaakt dat het bedrijf op 16 mei de OnePlus 6 gaat presenteren. Voorafgaand aan de officiële introductie heeft de Chinese keuringsinstantie Tenaa nu het keuringsrapport van het toestel gepubliceerd en daarmee ook de belangrijkste specificaties naar buiten gebracht.

De Chinese keuringsinstantie Tenaa is voor het geruchtencircuit een goede bron van informatie over toestellen die nog niet zijn gepresenteerd. Voordat fabrikanten van smartphones toestellen in China uit mogen brengen, moeten deze eerst langs de Chinese keuringsinstantie Tenaa. Na een keuring publiceert Tenaa altijd een keuringsrapport met foto's en specificaties van het toestel.

Teaser toont OnePlus 6 (onder) in vergelijking met de OnePlus 5T (boven)
Teaser toont OnePlus 6 (onder) in vergelijking met de OnePlus 5T (boven)

Omdat de tijd tussen de aankondiging / introductie van een toestel en het moment dat een nieuwe smartphone in de winkels komt te liggen steeds korter wordt, moeten fabrikanten vaak al voor introductie hun toestellen laten keuren door de Tenaa, met als gevolg dat de specificaties en details van het toestel al voor introductie via de Tenaa naar buiten komen. Dit is nu ook het geval bij de OnePlus 6.

OnePlus heeft zelf afgelopen weken al wat kleine hints gegeven over de OnePlus 6. Uit het keuringsrapport van Tenaa is nu een volledig beeld te vormen bij de OnePlus 6. Zo blijkt dat de OnePlus 6 een behoorlijk groot beeldscherm van 6,28 inch gaat krijgen, afgerond dus 6,3 inch. OnePlus gebruikt een AMOLED beeldscherm, wat voor veel gebruikers een pluspunt zal zijn. De beeldschermresolutie blijft steken op Full HD+ (1.080 x 2.280 pixels). Al langer is bekend dat de OnePlus 6 een beeldscherm heeft met bovenin een zogenaamde 'top notch' (uitsparing) voor de front-camera, speaker en sensoren.

Waarschijnlijk drie uitvoeringen

Zoals al werd verwacht wordt de OnePlus 6 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Het toestel beschikt volgens Tenaa over 6 GB werkgeheugen, al valt niet uit te sluiten dat er ook een model zal verschijnen met 8 GB aan werkgeheugen. In de database van Tenaa komen verder modellen terug met 64 en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Eerder liet OnePlus zelf al doorschemeren dat de OnePlus 6 ook in een uitvoering met 256 GB aan opslagcapaciteit zou verschijnen. Mogelijk komen er dus drie verschillende modellen van de OnePlus 6, ieder met hun eigen prijskaartje.

De meest interessante details die Tenaa heeft onthuld zijn de details over de camera. Al langer is bekend dat de OnePlus 6 aan de achterzijde over een dubbele camera beschikt. Details over deze camera waren echter nog niet bekend. Volgens Tenaa heeft de OnePlus 6 een dubbele camera opgebouwd uit een 20-megapixel en een 16-megapixel camerasensor. Aan de voorzijde heeft het toestel een 16-megapixelcamera. Tot slot is bekend geworden dat de OnePlus 6 over een 3.300 mAh accu zal beschikken en zal draaien op Android 8.1 Oreo.

Aankondiging

De OnePlus 6 zal op 16 mei gepresenteerd gaan worden in Londen. Vermoedelijk zal het toestel kort na introductie al verkrijgbaar zijn. OnePlus verkoopt haar toestellen rechtstreeks aan consumenten zonder tussenkomst van distributeurs of (web)winkels. Hierdoor kan OnePlus haar toestellen goedkoper aanbieden dan de concurrentie. Welk prijskaartje de OnePlus 6 gaat krijgen is nog niet bekend, maar zal OnePlus vermoedelijk op 16 mei bekend gaan maken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie