Apple iPhone 7 gebruikers rapporteren microfoonproblemen na iOS 11.3 update

07-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Diverse gebruikers van de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus hebben via verschillende fora, waaronder het support forum van Apple, melding gemaakt van microfoon problemen na de installatie van de iOS 11.3 update. In een interne memo heeft Apple instructies gegeven aan medewerkers van Apple Stores hoe zij om kunnen gaan met deze problemen.

De iOS 11.3 update heeft bij diverse gebruikers van de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus problemen veroorzaakt met de microfoon. Uit een interne memo van Apple die in handen is gekomen van MacRumors blijkt dat deze problemen mogelijk niet op te lossen zijn met een nieuwe software update.

Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus en Apple iPhone 7

In de interne memo geeft Apple instructies aan medewerkers in Apple Stores hoe zij om moeten gaan met klanten die terugkomen met een iPhone 7 of iPhone 7 Plus die problemen met de microfoon heeft. Medewerkers van de Apple Store moeten eerst proberen om alle gekoppelde bluetooth apparaten te verwijderen en te kijken of dat het probleem oplost. Indien dat niet het geval is, moet het toestel met diagnostische software uitgelezen worden en moet dan meestal het reparatie traject in.

Niet op te lossen met update

Niet alle gebruikers van de Apple iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebben problemen met de microfoon na de iOS 11.3 update. Het feit dat Apple aangeeft dat iPhones met microfoon problemen gerepareerd moeten worden, suggereert dat Apple de problemen niet softwarematig kan oplossen met bijvoorbeeld een software update.

Hoeveel toestellen getroffen zijn door het probleem is niet bekend. Ook is niet bekend wat de oorzaak van het probleem is. De oorzaak wordt blijkbaar getriggerd door de iOS 11.3 update, maar lijkt hardwarematig van aard te zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie