OnePlus oprichter laat zich 'per ongeluk' fotograferen met nieuwe OnePlus 6

09-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


OnePlus heeft zelf al bevestigd dat het bedrijf op 16 mei de nieuwe OnePlus 6 zal gaan presenteren. In de aanloop naar de introductie deelt OnePlus regelmatig details over het nieuwe toestel om het publiek alvast 'op te warmen'. OnePlus doet nu net alsof er een foto is uitgelekt waarop OnePlus oprichter Pete Lau de nieuwe OnePlus 6 in handen heeft.

OnePlus heeft vorige week officieel bekend gemaakt dat het bedrijf op 16 mei de OnePlus 6 gaat presenteren. Zoals ieder jaar draait de marketingmachine van OnePlus vooruitlopend op de nieuwe introductie nu al op volle toeren. De nieuwste 'stunt' is dat OnePlus oprichter Pete Lau zich heeft laten fotograferen terwijl hij (waarschijnlijk) de nieuwe OnePlus 6 in handen heeft. De persoon naast Pete op de foto is Amitabh Bachchan, de ambasadeur van OnePlus voor India.

Pete Lau en Amitabh Bachchan gefotografeerd met een OnePlus 6 in handen
Pete Lau en Amitabh Bachchan gefotografeerd met een OnePlus 6 in handen

Op de foto houdt Pete Lau een witte OnePlus 6 vast, terwijl Amitabh Bachchan een zwarte uitvoering van het toestel in handen heeft. Hiermee heeft OnePlus feitelijk bevestigd dat er een witte- en een zwarte versie van de OnePlus 6 gaat verschijnen. Kort nadat Amitabh Bachchan de foto deelde op zijn Twitter account, is de foto weer verwijderd om zo de suggestie te wekken dat de foto 'per ongeluk' gedeeld zou zijn. Uit de compositie van de foto en ook de kledingkeuze is echter duidelijk op te maken dat dit een gearangeerd lek is en derhalve onderdeel is van de lopende teaser campagne in de aanloop naar de introductie van de OnePlus 6.

OnePlus heeft de afgelopen weken al diverse kleine hints gegeven over de OnePlus 6. Begin deze week lekte via de Chinese keuringsinstantie Tenaa nagenoeg alle specificaties van de OnePlus 6 uit. Daaruit bleek dat de OnePlus 6 een behoorlijk groot beeldscherm van 6,28 inch gaat krijgen, afgerond dus 6,3 inch. OnePlus gebruikt een AMOLED beeldscherm, wat voor veel gebruikers een pluspunt zal zijn. De beeldschermresolutie blijft steken op Full HD+ (1.080 x 2.280 pixels). Al langer is bekend dat de OnePlus 6 een beeldscherm heeft met bovenin een zogenaamde 'top notch' (uitsparing) voor de front-camera, speaker en sensoren.

Waarschijnlijk drie uitvoeringen

Zoals al werd verwacht wordt de OnePlus 6 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Het toestel beschikt volgens Tenaa over 6 GB werkgeheugen, al valt niet uit te sluiten dat er ook een model zal verschijnen met 8 GB aan werkgeheugen. In de database van Tenaa komen verder modellen terug met 64 en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Eerder liet OnePlus zelf al doorschemeren dat de OnePlus 6 ook in een uitvoering met 256 GB aan opslagcapaciteit zou verschijnen. Mogelijk komen er dus drie verschillende modellen van de OnePlus 6, ieder met hun eigen prijskaartje.

De meest interessante details die Tenaa heeft onthuld zijn de details over de camera. Al langer is bekend dat de OnePlus 6 aan de achterzijde over een dubbele camera beschikt. Details over deze camera waren echter nog niet bekend. Volgens Tenaa heeft de OnePlus 6 een dubbele camera opgebouwd uit een 20-megapixel en een 16-megapixel camerasensor. Aan de voorzijde heeft het toestel een 16-megapixelcamera. Tot slot is bekend geworden dat de OnePlus 6 over een 3.300 mAh accu zal beschikken en zal draaien op Android 8.1 Oreo.

Aankondiging

De OnePlus 6 zal op 16 mei gepresenteerd gaan worden in Londen. Vermoedelijk zal het toestel kort na introductie al verkrijgbaar zijn. OnePlus verkoopt haar toestellen rechtstreeks aan consumenten zonder tussenkomst van distributeurs of (web)winkels. Hierdoor kan OnePlus haar toestellen goedkoper aanbieden dan de concurrentie. Welk prijskaartje de OnePlus 6 gaat krijgen is nog niet bekend, maar zal OnePlus vermoedelijk op 16 mei bekend gaan maken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie