T-Mobile ziet omzet met 9 procent dalen ondanks groeiend klantenbestand

T-Mobile ziet omzet met 9 procent dalen ondanks groeiend klantenbestand

09-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Netwerk


T-Mobile heeft naar eigen zeggen veel last van wet- en regelgeving. De afschaffing van de roamingtarieven alsmede de aangescherpte regels voor het verkopen van smarpthones in combinatie met abonnementen hebben gezorgd voor een omzetdaling van 9 procent in het eerste kwartaal.

Ondanks de omzetdaling kijkt T-Mobile tevreden terug op het eerste kwartaal. De provider zag haar klantenbestand met 3 procent groeien ten opzichte van het laatste kwartaal van 2017. T-Mobile heeft nu ruim 3,9 miljoen klanten, waarvan ruim 3,3 miljoen abonnees, 568.000 prepaid klanten en 198.000 klanten die vaste diensten afnemen.

Na een goed laatste kwartaal van 2017, waarin T-Mobile met haar mobiele activiteiten nog een omzet van 319 miljoen euro wist te genereren, kwam de omzet in het eerste kwartaal van 2018 niet verder dan 286 miljoen euro. De gedaalde omzet heeft ook te maken met 'accountancy', aldus T-Mobile.

Gemiddelde omzet per klant

T-Mobile ziet de gemiddelde omzet per maand per klant sterk dalen. In één jaar tijd is de gemiddelde omzet uit abonnees gedaald van 24 naar 19 euro per maand. De gemiddelde omzet per maand uit prepaid klanten ligt op 4 euro per maand. Dat is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

De gedaalde omzet per abonnee heeft vooral te maken met het feit dat steeds minder klanten buiten de bundel gaan. Ook de afschaffing van de roamingtarieven hebben een negatieve invloed op de gemiddelde omzet per klant.

Operationele winst

Het aangepaste netto bedrijfsresultaat (EBITDA), gecorrigeerd op basis van regulering en accounting effecten, groeide met 12 procent. Het bedrijf rapporteert echter een EBITDA die 2 procent lager ligt dan vorig jaar, met een totaal van EUR 108 miljoen. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie