Google werkt aan eigen Pixel smartwatches

Google werkt aan eigen Pixel smartwatches

11-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Ondanks dat vele fabrikanten al jaren proberen de smartwatch tot een succes te maken, is de smartwatch tot op de dag van vandaag nog niet echt doorgebroken. Google wil de strijd niet opgeven en wil volgens geruchten later dit jaar met maar liefst drie eigen smartwatches gaan komen.

Google komt eind dit jaar met drie Pixel smartwatches, claimt WinFuture. De timing van de berichten is opvallend, zo vlak na het Google I/O Conference en de kans is dan ook groot dat WinFuture heeft kunnen spreken met personen die kennis hebben van het project. Volgens de site, die in het verleden al vaker correct informatie had over onaangekondigde producten, worden de drie smartwatches ontwikkeld onder de codenamen Sardine, Ling en Triton.

Alle drie de smartwatches zouden in de basis vergelijkbare hardware hebben. Het verschil tussen de modellen is de aanwezigheid- of het ontbreken van bijvoorbeeld 4G ondersteuning en GPS. De modellen met 4G ondersteuning zouden volledig autonoom (zonder koppeling met een smartphone) moeten kunnen werken. De meeste smartwatches zi jn voor functionaliteit namelijk afhankelijk van een (bluetooth) koppeling met een smartphone.

Vertraging

Winfuture claimt dat het project van Google om drie eigen Pixel smartwatches uit te gaan brengen vertraging heeft opgelopen en dat het eigenlijk de bedoeling was om al dit voorjaar met drie eigen smartwatches te komen. Mogelijk hadden deze smartwatches tijdens het I/O Conference onthuld moeten worden.

Het project zou vertraagd zijn omdat de ontwerpen van de producent van de smartwatches, Compal Electronics, niet voldeed aan de wensen en eisen van Google. Ook zou Google willen wachten op de komst van de nieuwe Wear 3100 processor, een processor die is geoptimaliseerd voor smartwatches. De nieuwe Wear 3100 processor ondersteunt veel nieuwe functies die ervoor zorgen dat de kleine accu in smartwatches een beter uithoudingsvermogen kunnen leveren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie