Chinese keuringsinstantie verklapt specificates aankomende Nokia X

14-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons- en smartphones, komt op 16 mei met een nieuwe smartphone introductie. Het bedrijf gaat hoogstwaarschijnlijk de Nokia X presenteren. De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft - zoals wel vaker gebeurd - foto's en specificaties gepubliceerd van het toestel.

De Chinese keuringsinstantie Tenaa is voor het geruchtencircuit een goede bron van informatie over toestellen die nog niet zijn gepresenteerd. Voordat fabrikanten van smartphones toestellen in China uit mogen brengen, moeten deze eerst langs de Chinese keuringsinstantie Tenaa. Na een keuring publiceert Tenaa altijd een keuringsrapport met foto's en specificaties van het toestel. Dit keer liggen dankzij Tenaa beelden en specificaties van de onaangekondigde Nokia X op straat.

Beelden van Nokia X naar buiten gekomen via Chinese keuringsinstantie Tenaa
Beelden van Nokia X naar buiten gekomen via Chinese keuringsinstantie Tenaa

Uit de gegevens van de Tenaa blijkt dat de Nokia X, die waarschijnlijk aanstaande woensdag (16 mei) gepresenteerd gaat worden, een 5,84 inch groot beeldscherm heeft. De Nokia X wordt het eerste toestel van HMD Global met een inkeping (top-notch) in het beeldscherm. Het toestel krijgt een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.280 pixels).

Processor Nokia X

Qua processor is het niet helemaal duidelijk welke processor de Nokia X aan zal drijven. Tenaa spreekt over een 1.8 GHz processor. Het meest voor de hand ligt het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 636 processor. Daarbij maakt Tenaa melding van versies die zijn uitgevoerd met 3, 4 en 6 GB aan werkgeheugen. Ook zijn er uitvoeringen van het toestel met 32 en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

16-megapixelcamera met Carl Zeiss lens

Op cameragebied zal de Nokia X uitgerust zijn met twee 16-megapixelcamera's, zowel één aan de voorzijde als aan de achterzijde. De 16-megapixelcamera aan de achterzijde is voorzien van Carl Zeiss lenzen.

Tot slot is duidelijk geworden dat de Nokia X 8 mm dik zal zijn en een gewicht heeft van 151 gram. Het toestel zal direct uit de doos draaien op Android 8.1 Oreo, momenteel de nieuwste versie van Android.

Introductie op 16 mei voor China

De Nokia X wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande woensdag gepresenteerd voor de Chinese markt en zal op een later moment internationaal aangekondigd gaan worden. Of- en wanneer de Nokia X naar de Benelux gaat komen is momenteel nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie