ARCore ondersteuning voor Samsung Galaxy S9 en S9+ geactiveerd

15-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In maart kondigde Google aan dat haar Augmented Reality platform 'ARCore' binnen enkele weken ook beschikbaar zou gaan komen voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Het heeft uiteindelijk twee maanden geduurd, maar ARCore is nu beschikbaar voor beide toestellen.

Zowel de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ staan nu in de lijst van ondersteunde toestellen voor ARCore. Daarnaast melden al diverse gebruikers van beide toestellen dat ARCore werkt op de Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)
Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Om ARCore te kunnen gebruiken, moeten gebruikers van beide toestellen de ARCore app downloaden uit de Google Play Store. Vervolgens kan elke Augmented Reality app die gebruik maakt van ARCore geïnstalleerd worden om kennis te kunnen maken met de geavanceerde mogelijkheden van ARCore.

Opstartprobleempjes

Sommige gebruikers melden dat ARCore na installatie niet direct werkt. Gebruikers met problemen rapporteren dat het soms nodig is om het toestel opnieuw op te starten of zelfs de ARCore installatie ongedaan te maken en daarna opnieuw uit te voeren.

Augmented Reality platformen

ARCore is het antwoord van Google op de ARkit van Apple en werd eind vorig jaar door Google uitgebracht. ARCore is een zogenaamde 'Augmented Reality' platform waarop virtuele objecten via de camera van de smartphone in een ruimte zoals een huiskamer 'geprojecteerd' kunnen worden.

ARCore combineert het beeld van de camera met sensordata uit de telefoon. Bewegingen door de ruimte worden door zowel de camera als de sensoren in de smartphone geregistreerd op basis waarvan ARCore de positie en het aanzicht van het 3D object dat wordt 'geprojecteerd' aanpast. Zo kunnen via de zoeker van de camera objecten die niet in de ruimte staan toch virtueel bekeken worden.

Augmented Reality heeft momenteel vooral nog een entertainment karakter, maar woonwarenhuis IKEA heeft op iPhones reeds laten zien dat het mogelijk is om middels Augmented Reality een huiskamer helemaal opnieuw in te richten. Door meubels van IKEA uit de catalogus te selecteren, kunnen deze op iPhones virtueel in de ruimte geplaatst worden om te zien hoe meubels staan en tot hun recht komen in de ruimte.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie