Nederlandse webwinkel geeft Asus Zenfone 5 een Europees prijskaartje

15-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Nederlandse webwinkel Belsimpel heeft de Asus Zenfone 5 als eerste Europese retailer opgenomen in het assortiment. Het toestel heeft bij Belsimpel een prijskaartje van 399 euro gekregen en wordt over circa twee weken verwacht.

Het Taiwanese Asus presenteerde eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona een handvol nieuwe smartphones. Asus maakte al in februari bekend dat deze nieuwe toestellen ook in Nederland verkocht zullen gaan worden. Het absolute paradepaardje is de Asus Zenfone 5Z. Daarnaast kondigde Asis ook de Asus Zenfone 5 aan. Dit laatste toestel heeft nu een Nederlands prijskaartje gekregen.

Asus Zenfone 5Z en Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5Z en Asus Zenfone 5

Webwinkel Belsimpel heeft de Asus Zenfone 5 opgenomen in haar assortiment en meldt dat het toestel binnen circa twee weken verkrijgbaar zal zijn voor 399 euro. Dat is een relatief bescheiden prijskaartje wanneer gekeken wordt naar de specificaties van dit toestel.

Top notch

De vormgeving van de Asus Zenfone 5 zal veel mensen heel bekend voorkomen. Het beeldscherm van de Asus Zenfone 5 heeft namelijk dezelfde 'notch' bovenin het beeldscherm als de Apple iPhone X, wat het toestel dan ook meteen dezelfde uitstraling geeft.

De Asus Zenfone 5 heeft een beeldscherm van maar liefst 6,2 inch in diameter. Het beeldscherm kent een beeldverhouding van 19:9 en heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.246 pixels).

Goede prestaties

De Zenfone 5 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor. De uitvoering van de Zenfone 5 die in Nederland gevoerd gaat worden beschikt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Opmerkelijk is dat de Asus Zenfone 5Z ook op cameragebied sterk op de Samsung Galaxy S9+ lijkt. Het toestel heeft namelijk ook een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Zenfone 5 is tot slot uitgevoerd met een 3.300 mAh accu en draait direct uit de doos op Android 8.0 Oreo. De Asus Zenfone 5 wordt binnen circa twee weken in Nederland verwacht en gaat 399 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie