Nieuwe teaser toont opnieuw Lenovo Z5 met volledig randloos beeldscherm

15-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Lenovo maakt er veel werk van om de wereld alvast te vertellen dat zij de primeur gaat claimen met 's werelds eerste smartphone met een volledig randloos beeldscherm. De introductie zal ergens in juni gaan plaatsvinden.

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Lenovo een teaser gepubliceerd waarmee Lenovo aandacht vraagt voor de komst van 's werelds eerste smartphone met een volledig randloos beeldscherm. De Lenovo Z5 zal waarschijnlijk in juni gepresenteerd worden.

Nieuwe teaser toont linker onderzijde van de aankomende Lenovo Z5
Nieuwe teaser toont linker onderzijde van de aankomende Lenovo Z5

Bovenstaande afbeelding werd door Chang Cheng, Vice President bij Lenovo, op het Chinese sociale netwerk Weibo gepubliceerd. In de beschrijving meldt Cheng dat het makkelijker is om een volledig randloos beeldscherm te maken dan om geheimen te verbergen onder het beeldscherm in de linker onderhoek van het toestel. Daarmee hint Cheng op een verborgen techniek op deze plek, bijvoorbeeld de microfoon van het toestel.

18 nieuwe technieken

Lenovo liet eerder al doorschemeren dat in het toestel achttien nieuw gepattenteerde technieken, waarvan vier technologische doorbraken, zijn toegepast. Om wat voor technieken het gaat heeft Lenovo nog niet door laten schemeren. Waarschijnlijk hint Lenovo op technieken waarbij bijvoorbeeld een luidspreker, vingerafdruksensor of camera in of onder het beeldscherm zijn geïntegreerd.

Het beeldscherm van de aankomende Lenovo Z5 bekleedt naar verluidt 95 procent van de oppervlakte van het toestel. Beeldschermen in andere toestellen komen tot nu toe niet verder dan 85 procent omdat er altijd nog een klein randje moet zijn om de luidspreker, frontcamera en sensoren in te kunnen plaatsen. 

Aankondiging

Het is nog niet bekend wanneer Lenovo de Lenovo Z5 zal gaan presenteren. Naar verluidt zou het toestel in de zomer op de markt moeten gaan komen en zal de introductie in juni in China plaats moeten gaan vinden. Het is evenmin bekend of het toestel ook buiten China uitgebracht zal worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10