Landrover Explorer smartphone vanaf 24 mei verkrijgbaar in Nederland

15-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De tijdens het Mobile World Congress gepresenteerde robuuste Landrover Explorer smartphone komt op 24 mei in Nederland in de winkels te liggen. De Landrover Explorer kent qua vormgeving opvallend veel overeenkomsten met de auto's van Landrover en biedt functionaliteit en ondersteuning toegespitst op de 'all terrain' mogelijkheden van auto's van Landrover.

Het Britse Bullitt Group heeft heeft vandaag bekend gemaakt dat de Landrover Explorer, die eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd onthuld, vanaf 24 mei in Nederland in de winkels komt te liggen. Het toestel inclusief een Adventure Pack gaat 649 euro kosten.

Landrover Explorer
Landrover Explorer

De Landrover Explorer is de eerste robuuste smartphone waarbij veel aandacht aan de vormgeving is besteedt. Het toestel is stof- en waterdicht en kan uiteraard tegen een stootje, maar in de vormgeving ligt de robuustheid er niet duimen dik bovenop, zoals dat bij toestellen van CAT wel het geval is. De vormgeving van de Landrover Explorer is volledig geïnspireerd op de auto's van Landrover. Zo is in de achterkant het profiel zichtbaar van het dak van Landrovers en komt de speaker-grille onder het toestel overeen met de neus van veel Landrover auto's.

De vormgeving van de Landrover Explorer kent veel details van automerk Landrover
De vormgeving van de Landrover Explorer kent veel details van automerk Landrover

De Landrover Explorer is in veel opzichten een bijzondere smartphone. Eén van de meest bijzondere details is dat het toestel deels modulair is. Op de achterkant van de Landrover Explorer kunnen modules geplaatst worden. Deze worden magnetisch op hun plek gehouden. Landrover komt bijvoorbeeld met een accu-pack module met daarin een extra GPS ontvanger voor extreem nauwkeurige locatiebepaling. Ook is een Bike-pack beschikbaar die het toestel klaarmaakt voor gebruik op de fiets, inclusief houder en ingebouwd accu-pack.

De achterzijde van de Landrover Explorer oogt als het dak van een Landrover
De achterzijde van de Landrover Explorer oogt als het dak van een Landrover

De Landrover Explorer is een smartphone met een 5 inch groot Full HD beeldscherm dat beschermd wordt door Gorilla Glass 5. Het toestel wordt aangedreven door een tien-kernige deca-core processor van MediaTek met een maximale rekenkracht van maar liefst 2,6 GHz. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

De Landrover Explorer is uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Daarbij is veel aandacht besteedt aan de achterliggende software, zodat de Landrover Explorer ook - in vergelijking met andere robuuste smartphones - goede cameraprestaties weet te bieden.

Landrover Explorer met de Adventure Pack accu-module
Landrover Explorer met de Adventure Pack accu-module

De Landrover Explorer heeft een accu met een capaciteit van maar liefst 4.000 mAh. Middels de battery pack module kan dit uitgebreid worden naar 7.600 mAh, waarmee de Landrover Explorer meerdere dagen gebruikt kan worden zonder het toestel op te hoeven laden.

Uniek is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de app 'View Ranger'. Dit is een app waarin zeer gedetailleerde stafkaarten van gebieden gedownload kunnen worden. Op stafkaarten staan nog meer details en paden die in Google Maps niet eens te vinden zijn. Gebruikers van de Landrover Explorer mogen binnen View Ranger één regio aan kaartmateriaal gratis downloaden en gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Landrover Explorer ligt vanaf 24 mei in de Benelux in de winkels te liggen en heeft een prijskaartje van 649 euro gekregen. Standaard levert Landrover het 'Adventure pack' gratis mee. Dit is de 3.600 mAh accu-module met daarin een boosted GPS ontvanger.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10