Apple rapporteert 50 miljoen maandelijkse gebruikers voor Apple Music

Apple rapporteert 50 miljoen maandelijkse gebruikers voor Apple Music

16-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Apple topman Tim Cook heeft in een interview bekend gemaakt dat Apple Music nu 50 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Hoeveel gebruikers betalen voor Apple Music is niet bekend gemaakt.

Het aantal betalende gebruikers voor Apple Music, de belangrijkste concurrent voor Spotify, zit in de lift, zo blijkt uit uitspraken van Apple topman Tim Cook. Apple Music heeft nu 50 miljoen maandelijkse gebruikers, waarmee Apple Music momenteel gemiddeld met twee miljoen gebruikers per maand groeit.

In april liet Apple doorschemeren dat er 40 miljoen gebruikers betalen voor Apple Music. Anders dan bij Spotify is het bij Apple Music niet mogelijk de dienst gratis te gebruiken. Apple biedt alleen een gratis proefperiode. Op dit moment zal het aantal betalende gebruikers dus tussen de 40 en 42 miljoen liggen.

Spotify nog steeds de grootste

Uit de laatste cijfers van Spotify blijkt dat Spotify wereldwijd 170 miljoen gebruikers telt. Daarmee is Spotify nog steeds veruit de grootste streaming muziekdienst ter wereld. 75 miljoen gebruikers van Spotify betalen voor de muziekdienst.

Andere streaming muziekdiensten ondervinden een nadeel op het platform van Apple. Wanneer een abonnement op Spotify wordt afgesloten via de App Store van Apple, liggende prijzen hoger dan wanneer een abonnement op Spotify rechtstreeks bij Spotify wordt afgesloten. Dit komt doordat Apple 30 procent van de omzet claimt. Apple biedt Apple Music wel voor de normale bedragen die Spotify ook vraagt aan via de Apple Store. Daardoor heeft het er de schijn van dat Apple haar eigen streaming muziekdienst voortrekt op de diensten van anderen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10