Samsung gaat met eigen processoren concurreren met Qualcomm

Samsung gaat met eigen processoren concurreren met Qualcomm

16-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung gebruikt in diverse eigen smartphones haar eigen Exynos processoren. Sinds enige tijd maakt ook de Chinese smartphone fabrikant Meizu gebruik van Exynos processoren van Samsung. Samsung heeft bevestigd dat het bedrijf aan meerdere smartphone producenten processoren wil gaan leveren en daarmee feitelijk wil gaan concurreren met Qualcomm.

Qualcomm, Intel, MediaTek en Samsung zijn de vier grootste fabrikanten van processoren. Samsung produceert eigen Exynos processoren die nu voornamelijk worden gebruikt in eigen smartphones. Daarnaast produceert Samsung ook processoren voor bijvoorbeeld Apple en in samenwerking met Qualcomm. 

Samsung heeft tegenover Reuters bevestigd dat het bedrijf in de toekomst aan meer smartphone fabrikanten haar eigen Exynos processoren wil gaan leveren. Dat betekent dat Samsung actiever de concurrentie met vooral Qualcomm zal gaan opzoeken.

Concurrent voor Qualcomm

Samsung en Qualcomm zijn momenteel de enige processor producenten die processoren op het 10 nanometer procedé kunnen maken. Dat maakt van Samsung ook een belangrijke concurrent voor Qualcomm omdat de processoren van Samsung daarmee qua prestaties dicht bij de processoren van Qualcomm liggen.

Samsung praat in ieder geval met de Chinese producent ZTE om Exynos processoren te gebruiken. De gesprekken zijn mogelijk in een stroomversnelling gekomen omdat de Verenigde Staten een handelsverbod heeft opgelegd aan Amerikaanse bedrijven. Amerikaanse bedrijven mogen geen zaken meer doen met ZTE omdat ZTE het handelsembargo op Iran geschonden zou hebben. ZTE moet daarom op zoek gaan naar leveranciers buiten de Verenigde Staten. Overigens wordt momenteel tot op hoog politiek niveau gesproken over het opheffen van het handelsverbod.

Onderhandelingen

Naast ZTE zou Samsung met nog meer partijen praten over het gebruik van Exynos processoren. Namen heeft Samsung niet genoemd, maar volgens Samsung zal de volgende grote naam begin 2019 bekend gemaakt kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10