Apple iPhone X best verkochte smartphone in maart - Samsung Galaxy S9 vijfde

22-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Apple iPhone X is in maart wereldwijd het vaakst over de toonbank gegaan, gevolgd door de Apple iPhone 8 op de tweede plaats. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ delen de vijfde plek.

Van alle toestellen die in maart van dit jaar wereldwijd zijn verkocht, ging de Apple iPhone X het vaakste over de toonbank, zo blijkt uit onderzoek van Counterpoint Research. 3,5 procent van alle verkochte toestellen wereldwijd in maart was een Apple iPhone X. Ook de Apple iPhone 8 Plus deed het in maart erg goed, 2,3 procent van alle verkochte toestellen waren een iPhone 8 Plus.

Best verkochte toestellen in maart volgens Counterpoint Research
Best verkochte toestellen in maart volgens Counterpoint Research

Uit de cijfers valt op te maken dat de Apple iPhone 8 Plus aanzienlijk beter verkoopt dan de kleinere iPhone 8. De Apple iPhone 8 staat pas op de achtste plaats van best verkochte toestellen in maart en ging in 1,4% van alle verkopen wereldwijd over de toonbank.

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ staan samen met de Apple iPhone 7 op de gedeelde vijfde plaats. Dit laat zien dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ beide ongeveer even vaak over de toonbank gaan. Het is opmerkelijk dat de iPhone 7 even vaak verkocht wordt als de Samsung Galaxy S9, aangezien de iPhone 7 een iPhone model uit 2016 is.

Aangezien de eerste en tweede plek worden geclaimt door Apple, en pas de vijfde plek gedeeltelijk voor Samsung en voor Apple is, wordt de derde plek ingenomen door andere fabrikanten. De derde plek wordt gedeeld door de Xiaomi RedMi 5A en de Oppo A8 3, die in maart beide wereldwijd in 1,8 procent van de verkopen over de toonbank gingen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie