LG start eindelijk met uitrol Android 8.0 Oreo update voor LG G6

24-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gebruikers van de LG G6 in de Benelux ontvangen nu eindelijk de Android 8.0 Oreo update voor hun toestel. LG is in vergelijking met veel andere smartphone fabrikant rijkelijk laat met de uitrol van de update.

LG stond lange tijd slecht bekend wat betreft het up-to-date houden van smartphones. In de tijd dat LG hofleverancier was van Google met bijvoorbeeld de Nexus 4 en Nexus 5 in 2012 en 2013, verbeterde dit sterk en was LG op de goede weg. Het bedrijf hield toestellen sneller en beter up-to-date. De afgelopen jaren zijn de smartphone verkopen van LG ingezakt en is ook het uitbrengen van updates op een lager pitje komen te staan.

LG G6
LG G6

Consumenten verwachten echter steeds vaker dat hun toestel regelmatig een update ontvangt. Bij high-end smartphones, zoals bijvoorbeeld de LG G6 van vorig jaar, verwachten gebruikers dat deze voorzien wordt van updates naar hogere versies van Android. Enerzijds is er nu goed nieuws voor de gebruiker van de LG G6: de langverwachte Android 8.0 Oreo update is nu eindelijk beschikbaar voor gebruikers van de LG G6 in de Benelux. Gebruikers hebben er echter wel erg lang op moeten wachten.

Android 8.0 Oreo werd vorig jaar augustus al door Google uitgebracht. Waarom het zo lang heeft geduurd voordat LG de update uit heeft gerold naar de LG G6, haar paradepaardje van vorig jaar, is een vraagteken.

Overigens is LG wel gestart met een charme offensief. Het bedrijf heeft in april in Zuid Korea een 'software update center' geopend, waar een team aan mensen permanent werkt aan updates voor apparaten van LG, waaronder ook smartphones. Dit zou erin moeten resulteren dat LG - net als in 2012 en 2013 - weer terug op de goede weg komt en tijdig alsmede op regelmatige basis met updates voor smartphones kan gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie