OnePlus 6 iets makkelijker te repareren dan Samsung Galaxy S9

OnePlus 6 iets makkelijker te repareren dan Samsung Galaxy S9

24-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De nieuwe OnePlus 6 is niet echt moeilijk, maar ook niet echt makkelijk te repareren, zo constateert het Amerikaanse iFixit. Het toestel krijgt een score van 5 uit 10 punten voor 'repareerbaarheid'.

Het Amerikaanse iFixit staat al jaren bekend om haar demontage handleidingen. De website biedt stap voor stap instructies hoe allerlei elektronische apparaten door amateurs of hobbyisten gedemonteerd kunnen worden om zo reparaties uit te kunnen voeren. Uit de demontage handleiding over de OnePlus 6 blijkt dat dit toestel niet echt moeilijk, maar ook niet echt makkelijk gedemonteerd kan worden. Op een schaal van 1 tot 10 scoort het toestel slechts 5 punten (matig) wat betreft reparatiegemak. De score is wel iets beter dan bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro.

Vooral het vervangen van de accu is erg gemakkelijk. Wie het toestel opent, kan direct bij de accu, zo meldt iFixit. Er is zelfs een lipje waarmee de accu eenvoudig uit het toestel gehaald kan worden. Verder noemt iFixit als pluspunt dat de OnePlus 6 relatief modulair is opgebouwd, wat het vervangen van bepaalde componenten makkelijker zou maken.

Beeldscherm vervangen is erg lastig

Het vervangen van het beeldscherm is echter een lastigere klus. Het design van het toestel is volgens iFixit er niet op ingericht dat het beeldscherm wel eens vervangen zou moeten worden (bij schade), terwijl dit de meest voorkomende reparaties zijn. Het kost veel werk om het beeldscherm van de OnePlus 6 te kunnen vervangen.

Ook is de demontage vrij lastig omdat het toestel voor- en achterpanelen van glas heeft. Bij het openen van de behuizing is er dus twee keer kans dat er schade ontstaat en het glas breekt. Sowieso is het openen van de behuizing erg lastig omdat het beginpunt voor iedere reparatie sterk verlijmd zit
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie