Geblokkeerde gebruikers kunnen toch appen door bug in WhatsApp

Geblokkeerde gebruikers kunnen toch appen door bug in WhatsApp

24-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Heeft u in WhatsApp één of meerdere personen geblokkeerd? Dan is het raadzaam om die blokkade ongedaan te maken en de persoon opnieuw te blokkeren. Door een bug in WhatsApp is het momenteel mogelijk voor gebruikers die door anderen geblokkeerd zijn om toch berichtjes te versturen.

WhatsApp beschikt al enige tijd over een bijzonder handige functie waarmee gebruikers in WhatsApp andere personen kunnen blokkeren. Personen die zijn geblokkeerd kunnen geen berichten versturen naar de persoon die hen heeft geblokkeerd.

Er is momenteel echter sprake van een bug waardoor geblokkeerde personen toch berichten kunnen sturen aan mensen die hen hebben geblokkeerd. Het probleem doet zich voor op zowel Android smartphones als op Apple iPhones. Dat wijst erop dat de oorzaak van het probleem niet in de app zit, maar in het WhatsApp netwerk op de achtergrond.

Eenvoudige oplossing

Mensen die plots worden geconfronteerd met berichten van gebruikers die zij eigenlijk hebben geblokkeerd, kunnen het probleem relatief eenvoudig oplossen. Hiervoor moet het geblokkeerde account eerst gedeblokkeerd worden en daarna weer opnieuw geblokkeerd worden.

De blokkadefunctie in WhatsApp voorkomt ook dat gebruikers van geblokkeerde accounts de status en profiel informatie van iemand kunnen zien. Door de bug zijn die gegevens momenteel ook inzichtelijk voor gebruikers van geblokkeerde accounts. Ook hierbij werkt deblokkade en opnieuw blokkeren als oplossing.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie