Veel geruchten over toekomst van smartphoneproducent Essential

25-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Er doen momenteel veel geruchten rondom de Amerikaanse smartphone producent Essential de ronde. Vorig jaar bracht Essential haar eerste smartphone uit. Er zijn geruchten die stellen dat Essential te koop zou staan. Andre geruchten stellen dat de opvolger voor de Essential Phone geannulleerd is en weer andere geruchten stellen dat Essential een investering wil aantrekken.

Essential is een smartphonemerk dat is opgericht door Andy Rubin. Rubin is één van de grondleggers van het Android besturingssysteem en was eerder werkzaam voor Google. Vorig jaar bracht Essential haar eerste smartphone uit, de PH-1. Dit toestel was revolutionair omdat dit de eerste smartphone was met een zogenaamde 'notch' in het beeldscherm. Essential maaide daarmee het gras weg voor de voeten van Apple, die een vergelijkbaar beeldscherm gebruikte in de Apple iPhone X.

Essential Phone
Essential Phone

Op dit moment doen er opvallend veel geruchten rondom Essential de ronde. Volgens de internationale nieuwsdienst Bloomberg zou Essential de opvolger voor de Essential Phone PH-1 hebben geannuleerd en op zoek zijn naar een koper voor het bedrijf.

Uit interne memo's zou blijken dat de berichtgeving van Bloomberg niet klopt en Essential de ontwikkeling van één van de concepten voor de opvolger van de Essential Phone PH-1 heeft geannulleerd, maar nog steeds ontwikkelt aan een opvolger. De interne memo stelt ook dat Essential niet te koop zou staan, maar dat Essential kapitaal probeert aan te trekken en daarvoor in gesprek is met zakelijke banken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie