Samsung brengt uitgebreide update uit voor Galaxy S9 en S9+

29-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung is in de Benelux gestart met de uitrol van een vrij omvangrijke update voor de nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. De update omvat niet alleen de beveiligingsupdate van mei, maar is ook voorzien van diverse verbeteringen specifiek gericht op de Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Nederlandse en Belgische gebruikers van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ ontvangen momenteel een vrij grote update voor hun toestel. De update is ruim 350 MB groot, wat aangeeft dat de update meer is dan alleen een beveiligingsupdate.

Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)
Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Op de eerste plaats heeft Samsung in de update de maandelijkse beveiligingsupdate voor mei verwerkt. Deze update werd begin deze maand door Google uitgebracht en lost 23 kwetsbaarheden in het Android besturingssysteem op.

Naast de standaard beveiligingsupdate lost Samsung zelf ook nog diverse problemen en kwetsbaarheden op. Samsung gebruikt de update daarnaast om de ondersteuning voor Voice over LTE (bellen via 4G netwerken) en Voice over Wi-Fi (bellen via Wi-Fi netwerken op het moment dat bijvoorbeeld de indoor-dekking van een netwerk slecht is) te verbeteren.

De update voor de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ is nu beschikbaar voor beide toestellen en kan 'over the air' (zonder tussenkomst van een computer) direct op beide toestellen gedownload en geïnstalleerd worden. Omdat de update ruim 350 MB groot is wordt geadviseerd de update te downloaden via een Wi-Fi verbinding.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie