Apple voorziet alle iPhones in 2019 van OLED beeldschermen

Apple voorziet alle iPhones in 2019 van OLED beeldschermen

29-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Apple iPhones die Apple vanaf 2019 gaat uitbrengen, zullen allemaal voorzien zijn van een OLED beeldscherm. Apple maakt sinds vorig jaar gebruik van OLED beeldschermen voor de Apple iPhone X.

Samsung heeft afgelopen jaren voor Apple grote productie faciliteiten gebouwd om OLED beeldschermen te produceren. De productiecapaciteit van deze faciliteiten wordt steeds groter.

Vorig jaar introduceerde Apple de iPhone X. Dit was de eerste iPhone met een OLED beeldscherm. Dit jaar wordt verwacht dat twee van de drie iPhones die Apple in september gaat presenteren van een OLED beeldscherm voorzien zal zijn en bronnen melden nu dat volgend jaar - 2019 - alle iPhone modellen een OLED beeldscherm zullen hebben. 

Drie camera's

Naast een OLED beeldscherm in alle drie de iPhone modellen van 2019, wordt ook voorspeld dat Apple vanaf 2019 mogelijk met drie camerasensoren in iPhones gaat werken voor Augmented Reality toepassingen. Tot nu toe is Huawei de enige fabrikant die een smartphone (Huawei P20 Pro red.) met drie camerasensoren heeft uitgebracht.

Drie iPhone modellen voor 2018

Al geruime tijd wordt voorspeld dat Apple in september met drie nieuwe iPhone modellen zal gaan komen. Alle drie de toestellen krijgen een vergelijkbare vormgeving als de huidige Apple iPhone X. Volgens de geruchten komt er en 'instap model' met een 6,1 inch LCD beeldscherm, een opvolger voor de huidige Apple iPhone X met een OLED beeldscherm van 5,8 inch en een iPhone model dat voor het gemak nu 'iPhone X Plus' wordt genoemd met een beeldscherm van 6,5 inch. 

Volgens analisten gaat het instapmodel (met een 6,1 inch LCD beeldscherm) in de Verenigde Staten rond de 700 dollar kosten. Men gaat er vanuit dat dit model de hardloper zal gaan worden en dat van de nieuwe generatie iPhones dit model in 35 tot 50 procent van de gevallen over de toonbank zal gaan.

Opvolger iPhone X

De echte opvolger voor de huidige iPhone X, met een OLED beeldscherm van 5,8 inch, krijgt volgens anlisten een vanafprijs van rond de 900 dollar. Daarmee wordt het toestel iets vriendelijker geprijsd dan de huidige iPhone X. Voorts zou Apple ook nog werken aan een 'iPhone X Plus' met een beeldscherm van 6,5 inch. Dit model krijgt een vanafprijs van ongeveer 1000 dollar.

De drie nieuwe toestellen worden op zijn vroegst pas begin september gepresenteerd door Apple.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie