'Apple weigert updates voor Telegram in App Store'

'Apple weigert updates voor Telegram in App Store'

01-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Telegram is al anderhalve maand niet meer in staat geweest haar messaging app voor het iOS besturingssysteem van Apple een update te geven. Alle updates die Telegram ter goedkeuring voorlegt bij Apple worden geweigerd, zo stelt Telegram.

Telegram is in een flink conflict verwikkeld met de Russische overheid. Russische wetgeving schrijft voor dat Russische inlichtingendiensten inzicht moeten hebben in de communicatie die via apps zoals Telegram gevoerd wordt. Het berichtenverkeer via Telegram wordt echter 'end-to-end versleuteld' en Telegram weigert naar verluidt mee te werken aan het verstrekken van sleutels waarmee berichtenverkeer onderschept en doorzocht kan worden.

Om die reden hebben de Russische autoriteiten besloten dat Telegram in Rusland volledig geblokkeerd moet worden. Dit heeft alreeds tot de nodige problemen geleid omdat Telegram haar systemen telkens verplaatst om de blokkade te omzeilen. Omdat Telegram ook gebruik maakt van clouddiensten van derden, zorgde de blokkade van Telegram dat ook diverse andere websites en diensten in Rusland offline werden gehaald. Deze websites en diensten draaide op dezelfde platformen en IP nummers als waar Telegram gebruik van maakte.

Apple staat geen updates toe

Telegram beklaagt zich nu over Apple. Volgens Telegram staat Apple al anderhalve maand geen updates meer toe voor Telegram. Hierdoor kan Telegram haar iOS app niet updaten waardoor de app tot nu toe niet kan voldoen aan de nieuwe Europese privacy wetgeving.

De Russische overheid heeft Apple opgedragen Telegram te verwijderen uit de App Store voor de Russische markt. Volgens Telegram heeft Apple de kant van Rusland gekozen en helpt nu de Russische autoriteiten bij het tegenwerken en blokkeren van Telegram.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie